Microsoft gjorde sin egen IoT-klara Linux-kärna för Azure Sphere OS

0 Shares

Azure Sphere MCU

Microsoft har öppnat sitt hjärta för Linux de senaste åren, men nu har företaget gjort något som tidigare hade varit otänkbart: det har byggt en egen Linux-kärna.

Som en del av sin omfamning av Internet of Things har Microsoft meddelat Azure Sphere, en ARM-baserad plattform för IoT med fokus på säkerhet. Nyckeln till Azure Sphere är små MCU-drivna (mikrokontroller) enheter – i huvudsak SoC-enheter – som kör Azure Sphere OS och säkert ansluter till Azure-backends. Säkerhet kommer tack vare användningen av en anpassad Linux-kärna.

Se även:

Microsoft säger att de kommer att licensiera Azure Sphere-chips utan kostnad, och hoppas tydligt att när de erbjuder dem gratis kommer tillverkarna gärna att hoppa ombord och hjälpa till att få plattformen från marken. Företaget har inte avslöjat mycket om chipsen eller den anpassade kärnan det har skapat – men vi vet att de är ARM-baserade och Linux-drivna.

Säkerhetssystemen som finns kommer att hjälpa till att se till att endast officiell firmware används och även ta hand om installation av fjärruppdateringar.

Skriva om Azure Sphere OS, säger Microsoft:

Detta operativsystem är specialbyggt för att erbjuda oöverträffad säkerhet och smidighet. Till skillnad från de RTOS som är vanliga för MCU: er idag, erbjuder vårt fördjupade IoT OS flera lager av säkerhet. Den kombinerar säkerhetsinnovationer pionjärer i Windows, en säkerhetsmonitor och en anpassad Linux-kärna för att skapa en mycket säker mjukvarumiljö och en pålitlig plattform för nya IoT-upplevelser.

Microsoft är också glada över sina nya mikrokontroller och den säkerhet de ger, och har skapat en video för att belysa vad de har att erbjuda:

Du kan ta reda på mer om Azure Sphere på Microsoft Azure-webbplatsen.

0 Shares