Microsoft gör ändringar i produktivitetspoäng på grund av integritetsfrågor

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Microsoft har meddelat att de är förpliktade till integritet när företaget introducerar ändringar i sitt produktivitetspoängverktyg som väckte oro nyligen.

Verktyget är en del av Microsoft 365 och utformades för att hjälpa arbetsgivare att analysera prestanda för team som arbetar med projekt. Men sekretessförespråkare sa att förmågan att övervaka anställda på individuell basis innebar att det var ett “fullfjädrat övervakningsverktyg på arbetsplatsen”. Med de nyligen aviserade ändringarna hoppas Microsoft att dämpa sådan rädsla.

Se även:

I ett inlägg på Microsoft 365-bloggen säger Jared Spataro att företaget har hört de feedback människor har gett om produktivitetspoäng. Han fortsätter med att säga: “I dag svarade vi genom att göra ändringar i produkten för att ytterligare stärka integriteten för kunderna. I det här inlägget kommer jag att beskriva de förändringar vi gör för att skydda individuell integritet, samtidigt som jag fortfarande ger organisationer den datadrivna insikter de behöver för att hantera sin digitala transformation “.

Spataro fortsätter:

Vi inser att övergången till fjärrarbete i år har medfört nya utmaningar och stress för anställda över hela världen, och det finns ett tydligt behov av att hjälpa människor att lära sig hur man använder teknik för att navigera i det nya normala. Produktivitetspoäng ger IT-administratörer den insikt de behöver för att hjälpa sina människor att få ut mesta möjliga av Microsoft 365. Gamla vanor dör hårt, men även små förändringar kan göra stor skillnad.

Så, vilka är de förändringar som införs? Microsoft har två viktiga meddelanden:

Först tar vi bort användarnamn från produkten. Under förhandsgranskningen lade vi till en funktion som visade slutanvändarnamn och associerade åtgärder under en 28-dagarsperiod. Som svar på feedback under den senaste veckan tar vi bort den funktionen helt. Framöver samlar kommunikation, möten, innehållssamarbete, lagarbete och mobilitetsåtgärder i produktivitetspoäng bara data på organisationsnivå – vilket ger ett tydligt mått på att organisationsnivå antar nyckelfunktioner. Ingen i organisationen kommer att kunna använda produktivitetspoäng för att få tillgång till data om hur en enskild användare använder appar och tjänster i Microsoft 365. För det andra ändrar vi användargränssnittet för att göra det tydligare att produktivitetspoäng är ett mått på organisatorisk antagande av teknik – och inte individuellt användarbeteende. Under de senaste dagarna har vi insett att det fanns viss förvirring om produktens funktioner. Produktivitetspoäng ger en poäng för organisationen och utformades aldrig för att göra enskilda användare. Vi kommer att göra det tydligare i användargränssnittet och förbättra våra sekretessupplysningar i produkten för att säkerställa att IT-administratörer vet exakt vad vi gör och inte spårar.

Även om förändringarna verkligen hjälper till att förbättra integriteten för anställda, återstår det att se hur väl mottagna de kommer att bli. Och det finns fortfarande frågor om vad som ledde till att Microsoft släppte en version av verktyget som helt klart skulle orsaka sådana initiala integritetsproblem.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares