Microsoft gör Cortana mycket mindre användbart för de flesta i en affärsfokuserad pivot

0 Shares

Cortana

Microsoft planerar ett stort re-fokus för Cortana; en som innebär att den digitala assistenten blir mycket mindre användbar för de flesta. När Windows 10 version 2004 (eller Windows 10 20H1) kommer kommer användare att förlora många av Cortanas konsument- och tredjepartsfärdigheter eftersom Microsoft ger assistenten mer affärsfokus.

I släppfunktionen säger Microsoft att Cortana kommer att “fokusera på din produktivitet med förbättrad säkerhet och integritet”. Andra viktiga förändringar är det förestående borttagandet av Cortana från Android Launcher-appen och en närmare relation med Microsoft 365.

Se även:

I ett blogginlägg om riktningsförändringen för Cortana säger Microsoft att det kommer att ge användarna en “uppdaterad Cortana-upplevelse i Windows 10 som kommer att ge mer hjälp från din assistent i Microsoft 365”.

Företaget är angeläget om att driva förändringen som en positiv, även om det innebär att många funktioner kommer att försvinna. Det beskrivs som “nästa steg i Cortanas utveckling”, och Microsoft säger att “förbättrad, sömlös personlig produktivitetsassistans” kommer att levereras som en gratis uppdatering under våren.

Microsoft förklarar:

Den kommande uppdateringen till Windows 10 inkluderar tillgång till en ny Cortana-upplevelse med tonvikt på produktivitet, vilket hjälper dig att snabbt hitta den information du vill ha i Microsoft 365. Den nya Cortana-upplevelsen i Windows 10 har ett chattbaserat användargränssnitt som ger dig möjlighet för att interagera med Cortana med din röst eller tangentbordet.

För engelska (USA) användare kommer Cortana att hjälpa dig att bättre hantera ditt schema och dina uppgifter genom att hålla dig överst i din kalender och fokusera på det som är viktigt med mötesinsikter. Du kan tala eller skriva förfrågningar för att hitta personer eller filer eller snabbt skapa eller fråga e-postmeddelanden. Du kan också enkelt kontrollera din kalender, ställa in en påminnelse eller lägga till dina listor i Microsoft To Do:

“Vad är nästa på min kalender?”

“Påminn mig att skicka” veckorapporten “varje fredag ​​kl. 14.00.”

“Lägg till” statusrapport “i min uppgiftslista.”

Och Cortana kommer att fortsätta hjälpa dig att få svar från Bing, ställa in larm och timers, öppna appar, justera inställningar eller ge dig ett skämt som du kan dela med kollegor, vänner eller familj.

Utanför USA kommer den första versionen av Cortana-upplevelsen i Windows 10 att innehålla svar från Bing och möjligheten att chatta med Cortana. Vi planerar att förbättra vår internationella erfarenhet med mer produktivitetsbaserade funktioner i framtiden.

Microsoft fortsätter också sin kamp mot lokala konton i Windows 10. Andrew Shuman, företags vice vd för Cortana, säger:

Vi har skärpt åtkomsten till Cortana så att du måste vara säkert inloggad med ditt jobb- eller skolkonto eller ditt Microsoft-konto innan du använder Cortana, och vissa konsumentfärdigheter inklusive musik, anslutna hem- och tredjepartsfärdigheter kommer inte längre att finnas tillgängliga i uppdaterad Cortana-upplevelsen i Windows 10. Vi gör också några ändringar i var Cortana hjälper dig. Som en del av vår standardpraxis avslutar vi stöd för Cortana i äldre versioner av Windows som har nått sina slutdatum.

Nästan som en varning varnar Microsoft användare: “Vi kommer också att stänga av Cortana-tjänsterna i Microsoft Launcher på Android i slutet av april”.

Bildkredit: rafapress / Shutterstock

0 Shares