Microsoft gör det enkelt att påskynda Windows 10 med hjälp av ” Eco mode ” resursbegränsning

0 Shares

Windows 10 Task Manager Eco-läge

I den senaste versionen av Windows 10 har Microsoft infört olika ändringar och tillägg, men en av de mest användbara kommer på en något överraskande plats. Det är kanske inte ett av de mest spännande Windows 10-verktygen, men Aktivitetshanteraren är på väg att bli mycket mer användbart, särskilt för alla som vill förbättra prestandan i sitt system.

Microsoft har infört ett nytt alternativ “Ekoläge” som gör det möjligt att strypa processresurser. Detta gör det lättare för kraftanvändare att säkerställa att de viktigaste apparna och processerna har tillgång till CPU och minne när det behövs.

Se även:

Idén bakom Eco-läge är ganska enkel, men det är en som kommer att välkomnas av många användare som har varit frustrerade över bristen på kontroll Windows 10 ger dem över resurstilldelning. På fliken Processer eller Detaljer i Aktivitetshanteraren visas den nya funktionaliteten när du högerklickar på en process.

I snabbmenyn som visas är det möjligt att välja ett nytt alternativ för Eco-läge; att välja detta begränsar resursförbrukningen av den processen.

I ett blogginlägg om de nya funktionerna i den senaste versionen av Windows 10 säger Microsoft:

Den här funktionen är till hjälp när du märker att en app förbrukar höga resurser och vill begränsa förbrukningen så att systemet prioriterar andra appar som leder till snabbare förgrundsrespons och bättre energieffektivitet.

Ekoläge kan tillämpas på föräldra- och barnprocesser, men för tillfället är funktionen endast tillgänglig för en delmängd av Insiders i Dev Channel medan Microsoft identifierar problem som kan påverka prestanda och tillförlitlighet. Företaget lovar en bredare lansering snart och rekommenderar också:

Om Microsoft Edge (eller Chrome) visar “Eco-läge” som aktiverat men du inte använde det, beror detta på att både Microsoft Edge och Chrome experimenterade med att sänka basprioriteten och tillämpa energieffektivitets-API: er för att förbättra prestanda som liknar vilken uppgift Manager gör för att identifiera “Eco” -effektiva appar. Du kan se andra appar med “Eco-läge” om de anpassar sig till liknande tekniker för att förbättra prestanda.

Och det här är inte den enda förändringen som kommer till Aktivitetshanteraren. Microsoft får också stöd för Microsoft Edge-processklassificering. Microsoft säger att detta kommer att göra det lättare att identifiera resursförbrukning genom att bryta ner användningen av olika komponenter. Olika klassificeringar – till exempel flikar, webbläsarprocesser (webbläsare, GPU-process, kraschplatta), verktygsprogram (Utility: Audio Service Extensions), dedikerad och servicearbetare och mer – har sina egna ikoner i Aktivitetshanteraren för att underlätta identifieringen. Microsoft Edge-teamet har mer information om klassificeringen av webbläsarprocesser i ett blogginlägg.

0 Shares