Microsoft gör det möjligt att köra Android-appar i Windows 10

0 Shares

Windows 10 Din telefonapp som kör Android-appar

Microsoft har gjort stora framsteg med sin Din telefon och har gradvis lagt till fler och fler funktioner så att du kan sms, svara på samtal och bläddra bland foton som är lagrade på din telefon från din dator. Men nu kommer saker att bli riktigt intressanta.

Företaget ökar vad det kallar den “sömlösa anslutningen mellan PC och telefon”, och lägger till möjligheten att köra Android-appar i Windows 10 via appen Your Phone. Det finns naturligtvis lite fångst.

Se även:

Den nya kapaciteten är något som ett stort antal Android-telefonägare uppmuntrar, och det kommer på grund av Microsofts partnerskap med Samsung. Möjligheten att köra mobilappar i Windows 10 utan behov av en emulator eller komplicerad programvara är något av en dröm för många människor, men det finns en risk att det är en lyx som bara får Samsung-kunder.

I ett inlägg på Windows-bloggen förklarar företaget: “Microsofts Your Phone-app och länk till Windows-integration på utvalda Samsung-enheter gör att du kan hålla dig i flödet genom att låta dig ta samtal, kontrollera meddelanden, se foton och meddelanden, alla från din Windows 10-dator. Nu på din Samsung Galaxy Note20 kan du komma åt och interagera med dina favoritappar direkt på din Windows 10-dator via appen Your Phone “.

Microsoft säger vidare:

När du startar en app öppnas den i ett separat fönster så att du kan göra flera uppgifter och spara tid och besvär med att logga in eller ställa in. Du kan också fästa telefonens Android-appar till din Windows 10-aktivitetsfält eller Start-menyn för snabb och enkel åtkomst, vilket gör saker som att kolla in ditt sociala flöde eller beställa din lunch medan du avslutar ett konferenssamtal ännu enklare, utan att någonsin plocka upp din telefon .

Samsung Galaxy Note20-användare kan nu komma åt en enda mobilapp på sin dator, med kraften och bekvämligheten att köra flera appar sida vid sida tillgängliga senare i år. Oavsett om du arbetar med ett dokument, håller koll på ditt sociala medieflöde eller bara håller kontakten med familj och vänner, är allt tillgängligt på ett ställe så att ditt flöde aldrig bryts.

Det faktum att den här nya integrationen föddes från förhållandet mellan Microsoft och Samsung innebär att det knappast är förvånande att se den debutera på Galaxy Note 20. Men det är i detta skede omöjligt att säga om sådan PC / telefonintegration kommer att förbli exklusivt för “utvalda Samsung-enheter” eller om andra företag – och därmed fler användare – kommer att kunna dra nytta av det.

0 Shares