Microsoft gör det svårare att inaktivera Windows Defender i Windows 10

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Windows Defender-verktyget som är inbyggt i Windows 10 erbjuder skydd mot en rad skadliga program, men det är inte något som alla vill köra på sin dator. I en senaste uppdatering har Microsoft tagit bort möjligheten att inaktivera Defender via registret.

Tidigare var det möjligt att aktivera DisableAntiSpyware-nyckeln i registret för att stänga av Windows Defender – av vilken anledning du än vill. Men nu ignoreras inställningen, vilket betyder att alla som vill undvika Windows Defender måste hitta ett annat sätt att göra det.

Se även:

Registreringsnyckeln var ursprungligen avsedd för användning av systemadministratörer som vill köra olika säkerhetsprogram, men Microsoft säger att inställningen inte längre behövs och helt enkelt kommer att ignoreras.

Microsofts beslut fattades inte i syfte att minska användarvalet eller göra livet mer besvärligt. Istället avlägsnades alternativet att inaktivera Windows Defender via registret eftersom det är en teknik som ofta används av skadlig kod för att kringgå säkerhet och undvika upptäckt.

Om du letar efter ett sätt att inaktivera Windows Defender gör det kostnadsfria verktyget Defender Control fortfarande jobbet. Alla som kör Windows 10 Professional har också möjlighet att använda Group Policy Editor.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares