Microsoft gör en viktig förändring av implementeringen av aktivitetsfältet i Windows 10

0 Shares

Windows-tangent på tangentbordet

Oavsett vad du använder din dator för är aktivitetsfältet något du interagerar med i viss utsträckning varje dag. Det är en komponent som ligger i hjärtat av Windows 10, och Microsoft gör äntligen en nyckeländring som kommer att välkomnas av många användare.

Med lanseringen av Windows 10 build 21343 häromdagen har vi redan sett några av de visuella förändringarna som Microsoft gör för Explorer. Men i Windows 10 21H2 frigör företaget också aktivitetsfältet från explorer.exe-processen till sitt eget bibliotek. Det är ett drag som innebär att Sun Valley-uppdateringen för Windows 10 bör hjälpa till att förbättra stabiliteten och eliminera problem med Explorer vilket resulterar i krascher i aktivitetsfältet, som det är så ofta för närvarande.

Se även:

Ändringen märktes av Twitter-användaren Albacore – som beskriver sig själva som “tittar på programvara upp och ner när jag hittar tiden”. De lyfter fram det faktum att Microsoft nu har implementerat aktivitetsfältet i sitt eget bibliotek (taskbar.dll), även om ändringen ännu inte är klar.

När den är fullständigt implementerad skulle separationen av aktivitetsfältet hjälpa till att förhindra kraschar eller hängningar i antingen File Explorer eller aktivitetsfältet som påverkar den andra.

I en uppföljningstweet säger Albacore vidare:

Delar av Explorer flyttas till ett separat * bibliotek *! = De får sin egen * process *

Förändringar som detta hjälper till med intern kodorganisation och förmågan att iterera snabbt, de har ingen form av underförstådd stabilitetsfördel

Som WindowsArea.de föreslår i sin rapportering av nyheterna kan förändringen inte bara vara relaterad till stabilitet. Det faktum att Explorer får en visuell uppdatering baserad på ett annat ramverk kan mycket väl kräva förändringen.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares