Microsoft gör Windows 10s tidslinjefunktion mycket mindre användbar

0 Shares

Windows-tangent på tangentbordet

Med lanseringen av den senaste förhandsgranskningen av Windows 10 har Microsoft gjort en nyckeländring av hur tidslinjefunktionen fungerar. Tanken bakom tidslinjen var att inte bara tillhandahålla ett historiskt alternativ för webbläsarstil för allmänna datoraktiviteter utan att synkronisera denna historik över enheter via molnet.

Nu har Microsoft beslutat att det inte behövs synkroniseringssidan över olika enheter, och företaget blir av med det som förmodligen var den mest användbara funktionen i tidslinjen. Även om det för närvarande bara avskaffas i förhandsgranskningen av Windows 10 Build 21359, är detta en förändring som i slutändan kommer att rulla ut till alla Windows 10-användare.

Se även:

Tidslinjen har varit en funktion i Windows 10 i några år nu, vilket ger användarna möjlighet att kolla igenom sin datahistorik och hoppa tillbaka till vilka uppgifter de arbetade med – oavsett vilken enhet de råkar arbeta med. De senaste ändringarna innebär att även om tidslinjen inte tas bort helt, har den förlamats på ett sätt som gör att fans av funktionen blir missnöjda.

I ett blogginlägg om den senaste versionen av Windows 10 och de ändringar den innehåller, noterar Microsoft:

Om du har din aktivitetshistorik synkroniserad över dina enheter via ditt Microsoft-konto (MSA) har du inte längre möjlighet att ladda upp ny aktivitet i tidslinjen. AAD-anslutna konton påverkas inte. För att se webbhistorik har Edge och andra webbläsare möjlighet att se tillbaka på de senaste webbaktiviteterna. Du kan också visa nyligen använda filer med OneDrive och Office. Obs! Tidslinjen och all din lokala aktivitetshistorik kvarstår i Windows 10.

Ändringen beror på att alla Windows 10-användare ska lanseras i juni, så utnyttja molnsynkronisering av tidslinjeaktivitet fram till dess.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares