Microsoft gör Windows Calculator öppen källkod på GitHub

0 Shares

Microsoft har länge varit en förkämpe för ideologi med slutna källor – det gjorde sina miljarder tack vare det. Historiskt sett var företaget emot öppen källkod, offentligt dåliga munprojekt som Linux.

Under Satya Nadellas ledning är dock Microsoft ett helt annat företag. Det stöder inte bara öppen källkod och Linux, det bidrar faktiskt med öppen källkod. Faktum är att Microsoft är en av de bästa bidragsgivarna. Idag tillkännager Windows-tillverkaren att den tar sitt åtagande om öppen källkodsidé ännu längre. Hur? Genom att göra sitt Windows Calculator-program till ett projekt med öppen källkod på GitHub. Ja verkligen.

LÄS OCH: Das Keyboard lanserar öppen källkod 4Q Smart RGB Cherry MX Mechanical Keyboard

“Idag är vi glada att meddela att vi öppnar Windows Calculator på GitHub under MIT-licensen. Detta inkluderar källkoden, byggsystem, enhetstester och produktkarta. Vårt mål är att bygga en ännu bättre användarupplevelse i partnerskap med samhället. Vi uppmuntrar dina nya perspektiv och ökat deltagande för att hjälpa till att definiera framtiden för Calculator. Som utvecklare, om du vill veta hur olika delar av Calculator-appen fungerar, kan du enkelt integrera Calculator logic eller UI i dina egna applikationer , eller bidra direkt till något som skickas i Windows, nu kan du. Miniräknare kommer att fortsätta att gå igenom alla vanliga tester, efterlevnad, säkerhet, kvalitetsprocesser och Insider-flygning, precis som vi gör för våra andra applikationer, säger Dave Grochocki och Howard Wolosky, Microsoft.

LÄS OCH: SuperTuxKart, öppen källkod Mario Kart-klon, uppnår beta-status med nätverksstöd

Grochocki och Wolosky förklarar vidare, “Granska kalkylatorkoden är ett utmärkt sätt att lära sig mer om de senaste Microsoft-teknikerna som Universal Windows Platform, XAML och Azure Pipelines. Genom detta projekt kan utvecklare lära av Microsofts fullständiga utvecklingslivscykel, samt återanvänd koden för att bygga upp sina egna upplevelser. Det är också ett utmärkt exempel på design av flytande appar. För att göra det ännu enklare kommer vi att bidra med anpassade kontroller och API-tillägg som vi använder i miniräknare och andra appar, till projekt som Windows Community Toolkit och Windows UI Library. “

Microsoft uppmuntrar utvecklare att bidra till Windows-kalkylatorn som nu är öppen källkod på följande sätt.

Delta i diskussioner Rapportera eller fixa problem Föreslå nya funktionsidéer Prototyp nya funktioner Designa och bygga tillsammans med våra ingenjörer

Om du är en utvecklare som vill delta i utvecklingen av Windows Calculator, eller bara en genomsnittlig användare som är intresserad av att titta på källkoden, kan du kolla in projektet på GitHub här.

Fotokredit: Monkey Business Images / Shutterstock

0 Shares