Microsoft håller också på: arbetare lyssnar på dina Skype- och Cortana-konversationer

0 Shares

Tjuvlyssning

Tanken att konversationer som du har med eller via din dator är konfidentiella har försvunnit helt under de senaste veckorna. Vi har lärt oss att inte bara Google-arbetare lyssnade på inspelningar av personer som använder Google Assistant, Apple-arbetare lyssnade på Siri-kommandon och Amazon-arbetare kunde höra vad du säger till Alexa.

Om du trodde att Microsoft inte skulle delta i sådan aktivitet, tänk igen. En ny rapport avslöjar bevis för att entreprenörer som arbetar för Microsoft lyssnar på Skype-samtal som görs via översättningsfunktionen.

Läckade dokument och inspelningar som erhållits av moderkortet visar att människor kan lyssna på intima konversationer som hålls via Skype – något som hittills inte har avslöjats av Microsoft.

Även om det kanske inte är helt överraskande att ljud som är avsett för översättning lyssnas på för att hjälpa till att kontrollera och förbättra kvaliteten, är det inte något som Microsoft gör klart och det är något som många användare sannolikt känner sig djupt obekväma med.

En Microsoft-entreprenör delade en cache med filer med moderkortet och sa: “Det faktum att jag till och med kan dela något av detta med dig visar hur slöa saker är när det gäller att skydda användardata”.

Webbplatsen säger:

Skype-ljudet från moderkortet innehåller samtal från människor som talar intimt till nära och kära, vissa chattar om personliga problem som deras viktminskning och andra som till synes diskuterar förhållandeproblem. Andra filer som erhållits av moderkortet visar att Microsoft-entreprenörer också lyssnar på röstkommandon som användarna talar till Cortana, företagets röstassistent.

Som svar på avslöjandena utfärdade Microsoft ett uttalande som säger:

Microsoft samlar in röstdata för att tillhandahålla och förbättra röstaktiverade tjänster som sökning, röstkommandon, diktering eller översättningstjänster. Vi strävar efter att vara transparenta om vår insamling och användning av röstdata för att säkerställa att kunderna kan göra välgrundade val om när och hur deras röstdata används. Microsoft får kundernas tillstånd innan de samlar in och använder deras röstdata. Vi har också infört flera procedurer som syftar till att prioritera användarnas integritet innan de delar dessa uppgifter med våra leverantörer, inklusive avidentifiering av data, krav på icke-avslöjande av avtal med leverantörer och deras anställda och krav på att leverantörer uppfyller de höga integritetsstandarderna Europeisk lag. Vi fortsätter att granska hur vi hanterar röstdata för att säkerställa att vi gör alternativen så tydliga som möjligt för kunderna och ger starkt integritetsskydd.

Bildkredit: ANDRANIK HAKOBYAN / Shutterstock

0 Shares