Microsoft håller på att börja aggressivt annonsera Windows 10 till Windows 7 stragglers

0 Shares

Windows 7 på nära håll

Windows 7 kan vara ett åldrande operativsystem, men det finns fortfarande många individer och organisationer som använder det. Med slutet av supportdatumet den 14 januari närmar sig Microsoft snabbt och blir ivrig för alla att uppgradera till Windows 10.

Efter att redan ha börjat meddela Windows 7-hängare om att supporten ska ta slut, är företaget nu redo att bli lite mer aggressivt. Om du inte har gått vidare från Windows 7, kommer du snart att se helskärmsmeddelanden som varnar dig för att “din Windows 7-dator inte längre har stöd”.

Se även:

Meddelandena ska visas från dagen efter supportens slut. Så när den 15 januari rullar omkring kommer alla som har fastnat med Windows 7 att de inte bara har inget stöd och inga säkerhetsuppdateringar utan också att de plågas av ett invasivt meddelande från ett program som heter EOSnotify.exe.

Meddelandets fullständiga text lyder:

Din Windows 7-dator har slut på support

Från och med den 14 januari 2020 har stödet för Windows 7 upphört. Din dator är mer sårbar för virus och skadlig kod på grund av:

Inga säkerhetsuppdateringar Inga programuppdateringar Ingen teknisk support

Microsoft rekommenderar starkt att du använder Windows 10 på en ny dator för de senaste säkerhetsfunktionerna och skydd mot skadlig programvara.

Microsoft förklarar exakt vem som kommer att se meddelandet:

VIKTIG Från och med den 15 januari 2020 visas ett helskärmsmeddelande som beskriver risken att fortsätta använda Windows 7 Service Pack 1 efter att supporten har upphört den 14 januari 2020. Meddelandet förblir på skärmen tills du interagerar med Det. Detta meddelande visas endast i följande utgåvor av Windows 7 Service Pack 1:

Notera Meddelandet visas inte på domänanslutna maskiner eller maskiner i kioskläge.

Den goda nyheten är att det kommer att vara möjligt att avvisa meddelandet och välja att aldrig se det igen.

Bildkredit: Claudio Divizia / Shutterstock

0 Shares