Microsoft har avlivat Cortana … delvis

0 Shares

Hej, jag heter Cortana

När digitala assistenter nämns tenderar det att vara Siri, Google Assistant och Alexa som kommer att tänka på; det är bara för riktiga Microsoft-döttrar som Cortana har.

Så det är inte konstigt att Microsoft har sett mening och beslutat att döda några implementeringar av sin egen digitala assistent. Cortana finns fortfarande i Windows 10, men mobilanvändare kommer att upptäcka att det inte längre är tillgängligt för varken iOS eller Android.

Se även:

För många är detta inte nyheter; Microsoft meddelade om beslutet att släppa stöd för Cortana på iPhone- och Android-telefoner mot mitten av förra året. Stödet upphörde igår, vilket innebär att den 1 april inte bara är den första dagen i månaden utan den första dagen som mobil Cortana inte fungerar. För alla som använder Siri eller Google Assistant och vill prova en alternativ digital assistent, kan upptäckten att mobil Cortana inte längre existerar vara en överraskning.

Ett inlägg på Microsofts supportwebb med titeln “Använda Cortana på iOS eller Android” bekräftar nyheterna, med företaget som säger:

Som vi meddelade i juli kommer vi snart att avsluta stödet för Cortana-appen på Android och iOS, eftersom Cortana fortsätter sin utveckling som produktivitetsassistent.

Från och med den 31 mars 2021 kommer Cortana-innehållet som du skapade – som påminnelser och listor – inte längre att fungera i Cortana-mobilappen, men kan fortfarande nås via Cortana i Windows. Cortana påminnelser, listor och uppgifter synkroniseras också automatiskt till Microsoft To Do-appen, som du kan ladda ner gratis till din telefon.

Efter den 31 mars 2021 stöds inte Cortana-mobilappen på din telefon längre.

Som Microsoft förklarar är Cortana fortfarande tillgängligt i Windows 10, och det finns inga planer på att döda det på skrivbordet.

Bildkredit: Piotr Swat / Shutterstock

0 Shares