Microsoft har ett nytt PowerToy-verktyg på väg – PowerLauncher

0 Shares

Microsoft PowerToys PowerLauncher

Under de senaste nio månaderna har Microsoft droppmatat oss nya PowerToys för Windows 10. Hittills har vi sett FancyZones, Shortcut Guide och PowerRename, och nu förbereder företaget att lägga till ytterligare en.

PowerLauncher är – eller kommer att vara – ett snabbstartverktyg för att starta appar, och det riktar sig till kraftanvändare. Det är inte bara öppen källkod som resten av PowerToy-samlingen, det finns ett löfte om att det kommer att kunna förlängas med hjälp av plugins.

PowerLauncher granskas för närvarande för release, men det finns redan en hel del information om verktyget tillgängligt på Github. Jessica Yuwono, författaren till verktyget, föreställer sig att det är “snabbare än startmenyn / Win + S för att visa sökresultatet och starta applikationer”. PowerToy kommer att kunna ta över tangentbordsgenvägarna Win + S och Win + R.

Verktyget har utvecklats som svar på kundinblick från användare. På Github säger Microsoft:

Genom GitHub-problem i PowerToys-arkivet uttryckte Windows-användare behovet av en snabb och pålitlig startprogram med ytterligare funktioner, till exempel textförslag när användare skriver, automatisk komplettering på fliken och alternativ för att göra fler åtgärder som att köra i administratörsläge eller öppna PowerShell. Windows-användare påpekade också att sökning inte är tillräckligt snabb och det ger inte resultat som är relevanta för dem. Det här numret fick fjärde flest tummen upp (med 70+ tummen upp) i kategorin föreslagen PowerToy, vilket indikerar att användare är intresserade av denna PowerToy.

Det är inte klart när PowerLauncher kan släppas, men du kan ta reda på mer på Github.

0 Shares