Microsoft har patent på en hopfällbar enhet med dubbla skärmar och dubbla kameror

0 Shares

Microsofts vikningsenhetspatent

Även om Panos Panay har avfärdat rykten om att Microsoft arbetar på en Surface Phone, har vi redan sett några bevis för att företaget arbetar med någon form av “fickbar” fällbar Surface-enhet med kodnamnet Andromeda. Nu har ett Microsoft-patent kommit fram som avslöjar mer om den form denna enhet kan ha.

Patenten – med titeln “Trevägs videoanrop på gångjärnsanordning med flera skärmar” – visar en hopfällbar enhet med dubbla skärmar med flera kameror. Den har en markant likhet med de renderingar som vi nyligen såg av den ryktbara vikbara ytanordningen.

Se även:

Patenten är daterat den 3 juli i år och det visar en hopfällbar enhet med flera kameror som används för att genomföra en trevägs videochatt. Den beskriver hur enheten kan användas av två personer på samma plats för att föra en videochatt med någon annanstans – för att övervinna problemet med att två personer delar samma webbkamera.

I abstrakt av patentet beskriver Microsoft enheten enligt följande:

En mobil datoranordning tillhandahålls som inkluderar en processor, som accelerometer och ett hölje med två delar. Den första delen inklusive en första kamera och en första visningsenhet, och den andra delen inklusive en andra kamera och andra visningsenhet. När ett förutbestämt utlösarvillkor är uppfyllt är processorn konfigurerad att orsaka att den första och andra skärmen samtidigt visar bilddata som fångats av den andra kameran och bilddata som tas emot från en fjärrberäkningsanordning.

Storleken på den föreslagna enheten är inte helt tydlig, men Microsoft förklarar hur två personer kan använda samma enhet i olika konfigurationer. Två personer som sitter mittemot varandra kan till exempel öppna enheten helt och fälla tillbaka den på sig själv så att var och en kan se en skärm och en kamera. Det skulle också vara möjligt för samma två personer att sitta bredvid varandra och använda enheten med gångjärnet i rät vinkel så att de båda fortfarande kan visas i sina respektive ramar.

Du kan kolla in patentet – först noterat av Windows Latest – på FPO-webbplatsen.

0 Shares