Microsoft har stött upp priset på Windows 10 Home med nästan $ 20

0 Shares

Windows på trä med dollar

Du skulle bli förlåtad för att du inte har lagt märke till det, men Microsoft har tyst – faktiskt tyst, faktiskt – ökat priset på Windows 10 Home.

Tidigare tillgängligt för $ 119,99 kommer operativsystemet nu att ge dig tillbaka $ 139 – en ökning med $ 19,01. Även om det är rättvist att säga att prisökningen på nära $ 20 inte kommer att påverka för många människor – det finns bara en handfull som inte antingen väljer en uppgradering eller köper den förinstallerad – Microsoft gjorde ett bra jobb för att införa det nya priset genom stealth.

Se även:

Om du väljer att köpa Windows 10 Home direkt från Microsoft ser du att priset nu är $ 139. Utan att något meddelande har gjorts är det inte omedelbart klart när ökningen infördes. Men i ett uttalande som delas med PC World avslöjar Microsoft att prissättningen förändrades för flera veckor sedan. En talesman sa:

Vi utvärderar alltid prissättningen i hela Windows-portföljen. Från och med augusti 2018 kostar Windows 10 Home retail i USA nu $ 139.

Det är fortfarande möjligt att undvika att betala över oddsen om du befinner dig i behov av en ny fullständig kopia av Windows 10 Home. Ta en titt på exempelvis Amazon och Newegg, och du kan fortfarande hämta DVD- eller USB-versionen av operativsystemet till det ursprungliga priset eller lägre.

Bildkredit: Eric Broder Van Dyke och DoozyDo / Shutterstock

0 Shares