Microsoft har tagit bort en användbar uppdateringsfunktion för drivrutiner från Windows 10

0 Shares

Windows 10-rutan

Med ankomsten av en uppdatering för Windows 10 finns det frågor. Vilka problem löser det? Vilka nya problem introducerar den? Vilka nya funktioner lägger den till? Vad bryter det? Vilka funktioner tar den bort?

Med lanseringen av KB4568831-uppdateringen för några veckor sedan tog Microsoft Windows 10 version 2004 (Windows 10 maj 2020 Update) för att bygga 19041.423. Förutom att åtgärda anslutnings- och utskriftsproblem dödade den här uppdateringen också ett praktiskt alternativ relaterat till uppdatering av drivrutiner – möjligheten att söka online efter nya drivrutiner från Enhetshanteraren.

Se även:

Ändringen innebär att Windows 10-användare som är snabba med att hålla drivrutinerna uppdaterade nu har ett mindre sätt att göra det. Efter installation av KB4568831 och uppdatering för att bygga 19041.423 ser du ändringen i Enhetshanteraren när du försöker uppdatera en drivrutin. Du presenteras fortfarande med två alternativ, men ett har ändrats. Om du har laddat ner en drivrutin manuellt och vill peka Windows i dess riktning har du alternativet “Bläddra efter min dator efter drivrutiner” (tidigare märkt “Bläddra i min dator efter drivrutinsprogramvara”).

Men det är det automatiska uppdateringsalternativet för drivrutiner som har ändrats. Tidigare fanns det en märkt “Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara” med beskrivningen: “Windows kommer att söka på din dator och på Internet efter den senaste drivrutinsprogramvaran för din enhet, såvida du inte har inaktiverat den här funktionen i dina enhetsinstallationsinställningar”. Detta har ersatts med ett ganska kortare alternativ “Sök automatiskt efter drivrutiner” med beskrivningen: “Windows söker på din dator efter bästa tillgängliga enhet och installerar den på din enhet”. Ingen online-sökning kommer att utföras.

Drivrutinsuppdatering

Microsoft har inte gjort något meddelande om att döda alternativet, så vi kan bara gissa på tänkandet bakom det. Det kommer dock troligen att vara en del av företagets pågående enhet för att skjuta människor bort från det som finns kvar av kontrollpanelen i Inställningar. Här i Windows Update är det möjligt att söka online efter drivrutiner med avsnittet “valfria uppdateringar”.

Bildkredit: g0d4ather / Shutterstock

0 Shares