Microsoft har tagit bort möjligheten att skjuta upp uppdateringar av funktioner i Windows 10 maj 2020 Update

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Om du har uppgraderat till Windows 10 maj 2020 Update (eller Windows 10 version 2004) har du märkt olika förändringar och kanske stött på några problem under vägen. En sak som vissa systemadministratörer märker är att det inte längre är möjligt att skjuta upp funktionsuppdateringar i upp till ett år.

Istället är det enda alternativet att pausa alla uppdateringar i högst 7 dagar.

Se även:

Det verkar som att tanken bakom förändringen är att det går något sätt att minska antalet datorer där ute som kör äldre, versioner av Windows 10 som inte stöds, eller versioner som ligger några stora uppdateringar bakom.

Microsoft förklarar vad som händer i ett supportdokument:

Uppdatera mindre: Förra året ändrade vi uppdateringsinstallationspolicyerna för Windows 10 för att bara rikta in sig på enheter som kör en funktionsuppdateringsversion som närmar sig tjänstens slut. Som ett resultat uppdateras många enheter bara en gång om året.

För att göra det möjligt för alla enheter att få ut det mesta av denna policyändring och för att förhindra förvirring har vi tagit bort uppskjutningar från sidan Windows Update-inställningar Avancerade alternativ från och med Windows 10, version 2004.

Om du vill fortsätta att utnyttja uppskjutningar kan du använda lokal grupprincip (Datorkonfiguration> Administrativa mallar> Windows-komponenter> Windows Update> Windows Update för företag> Välj när förhandsgranskningsversioner och funktionsuppdateringar tas emot eller välj när kvalitetsuppdateringar tas emot).

Som Microsoft förklarar är det fortfarande möjligt att fördröja installationen av uppdateringar ytterligare, men genom att ta bort alternativet från Inställningar och dölja det istället i Group Policy Editor, hoppas Microsoft att färre och färre människor skjuter upp uppdateringar.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares