Microsoft hittade ett sätt att öka din produktivitet och samtidigt minska arbetstiden

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Efter att ha experimenterat med olika arbetsarrangemang har Microsoft upptäckt att arbetet under en fyra dagars arbetsvecka – med full lön – är inte bara lyckligare utan också mer produktiva.

Företaget testade den nya arbetsmodellen i sina japanska kontor som en del av sitt Work-Life Choice Challenge Summer 2019-projekt. Trots att alla anställda fick fredagar ökade produktiviteten faktiskt med imponerande 40 procent.

Se även:

Det finns få människor som skulle tappa näsan vid tanken på en längre helg, så det faktum att de 2300 arbetare som deltog i experimentet visade sig vara lyckligare är ingen överraskning. Det är något som nästan säkert hjälpte av det faktum att en minskning av timmar inte innebar en minskning av lönen.

Microsoft Japans experiment ägde rum i augusti och anställda fick fem på varandra följande fredagar. Förutom att minska arbetsveckan till bara fyra dagar, var mötena begränsade till 30 minuter vardera, med tonvikt på onlinechattar snarare än ansikte mot ansikte möten där det var möjligt.

De allra flesta arbetare var mer än nöjda med förändringen – faktiskt 92 procent. Och Microsoft belönades inte bara med en lyckligare och mer produktiv arbetskraft utan kunde också sänka kostnaderna. Frånvaron minskade med 25 procent, elanvändningen minskade med nästan en fjärdedel och pappersanvändningen minskade när arbetarna skrev ut 59 procent färre sidor.

Fullständiga resultat av experimentet finns på Microsoft Japans webbplats, inte förvånande på japanska.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares