Microsoft hoppas att gamla videospel får folk att köpa Xbox Series X istället för möjligen överlägsen Sony PlayStation 5

0 Shares

Det är aldrig kul att köpa samma spel om och om igen eftersom det släpps upprepade gånger för nyare och nyare konsoler. Så naturligtvis är bakåtkompatibilitet en bra sak. Microsoft verkar hoppas att förmågan att spela gamla spel kommer att göra den fruktansvärda namngivna Xbox Series X attraktiv för konsumenterna.

Faktum är att företaget inte bara lovar bakåtkompatibilitet, utan möjligheten att få några gamla spel att se ut och köra bättre på den nyare hårdvaran. Du kommer till och med att kunna använda Quick Resume – möjligheten att börja spela precis där du slutade – med dessa tidigare spel. Även om allt detta utan tvekan är coolt är det inte sättet att marknadsföra en nästa generations konsol. Om Sonys kommande PlayStation 5 blir överlägsen för nästa generations titlar – absolut en möjlighet – spelar inte Xbox Series Xs förbättrade bakåtkompatibilitet någon roll.

Om du inte tror mig att Microsoft satsar kraftigt på bakåtkompatibilitet som en viktig försäljningsargument, kolla in företagets senaste blogg där det skryter “tusentals spel kan redan spelas på Xbox Series X idag, från de största blockbusterna till kultklassikerna och fläktfavoriter. ” Tusentals spel låter spännande tills du inser att företaget helt enkelt stöder upp konsolen med gamla videospel. Ingen vill spendera många hundra dollar på en ny konsol för att spela spel de redan spelat – oavsett hur bra de ser uppskalade ut.

“Bakåtkompatibla spel körs på Xbox Series X-maskinvaran och körs med full kraft från CPU, GPU och SSD. Inget boost-läge, ingen nedklockning, full effekt av Xbox Series X för varje bakåtkompatibelt spel. Detta innebär att alla titlar körs med den högsta prestanda som de ursprungligen var designade för, många gånger ännu högre prestanda än de spel som sågs på deras ursprungliga lanseringsplattform, vilket resulterade i högre och mer stabila bildrutor och återgivning med maximal upplösning och visuell kvalitet. kompatibla titlar ser också betydande minskningar av laddningstiderna i spelet från det enorma språnget i prestanda från vår anpassade NVME SSD som driver Xbox Velocity Architecture, säger Jason Ronald, chef för programhantering för Xbox Series X.

Ronald säger vidare, “Teamet nöjde sig inte med att bara förlita sig på den ökade hårdvaruprestandan för att förbättra din spelupplevelse. Teamet utvecklade nya funktioner på plattformsnivå för att säkerställa att alla dina spel fortsätter att bli ännu bättre. I samarbete med Xbox Advanced Technology Group, Xbox Series X levererar en ny, innovativ HDR-rekonstruktionsteknik som gör det möjligt för plattformen att automatiskt lägga till HDR-stöd i spel. Eftersom denna teknik hanteras av själva plattformen, gör det oss möjligt att aktivera HDR med ingen påverkan på spelets prestanda och vi kan också tillämpa den på Xbox 360 och original-Xbox-titlar som utvecklats för nästan 20 år sedan, långt före HDR. “

Kommer Sonys PlayStation 5 att vara överlägsen Microsofts Xbox Series X? Från och med nu har jag ärligt talat ingen aning – ingen vet verkligen med säkerhet – men det är verkligen möjligt. Men det jag vet definitivt är ny spel säljer ny konsoler och det faktum att Microsoft är så kraftigt hyping förmågan att spela gamla spel har mig bekymrad. Om Windows-tillverkaren vill få konsolspelare glada, borde det börja prata om framtiden snarare än det förflutna.

Bildkredit: mavo / Shutterstock

0 Shares