Microsoft Ignite 2020: Spännande samarbetsfokuserade höjdpunkter

0 Shares

Ignite 2020, Microsofts största evenemang för året, levererades som en digital upplevelse i år. I linje med COVID-19-svar över hela världen använde Microsoft denna långtgående plattform som ett perfekt tillfälle att visa upp nya och kommande Microsoft-teknologier, som direkt kommer att göra det möjligt för organisationer att möta utmaningarna i en föränderlig värld och bygga om för en bättre framtid.

Echoing CEO Satya Nadellas inledande anmärkningar fokuserade på Microsofts definierade betoning på respons, återhämtning och motståndskraft inför den globala pandemin, företaget står redo att bana vägen framåt för äkta digital transformation. Ignite 2020 betonar kundengagemang och optimerade operationer för att möta det ständigt föränderliga landskapet i vår “nya normala”. Ignite 2020 framhöll nyligen uppdaterade och förbättrade verktyg inriktade på den nya hybrid som fungerar normalt, ständigt ökande virtuella landskap och samarbete för både ansikte mot ansikte och avlägsna team som nyckelkomponenter för organisationernas framgång i den omedelbara framtiden.

Bland de många meddelandena presenterades ett stort fokus på att visa anpassningsförmågan och användbarheten hos många Microsoft-produkter, inklusive Microsoft Teams, Power Platform och Azure.

Microsoft Teams: Microsoft Teams fungerar som ett dynamiskt samarbetsmedel för individer och grupper över organisationer och branscher och har i hög grad bidragit till hur användare främjar samarbete, lärande och välbefinnande från vilken plats som helst i världen. Teams tillhandahåller en sömlös övergång till den nu universellt närvarande virtuella arbetsplatsen, och Teams genomgår för närvarande uppdateringar för att lägga till en mängd ytterligare lagfokuserade funktioner, några för närvarande lanserade och andra kommande, inklusive:

Anpassade layouter – Planerad för distribution senare i år, förmågan att använda anpassade layouter möjliggör större personalisering och flexibilitet för användarna. Den här funktionen leder till en ytterligare individuellt skräddarsydd och dynamisk innehållsupplevelse och ger ännu mer frihet för presentatörer att direkt påverka hur innehållet visas för deltagarna under ett möte eller demonstration eller konferenssamtal.

Breakout-rum – Den här funktionen, som för närvarande är live, gör det möjligt för arrangörerna att dela upp deltagare i mindre grupper inom det bredare mötet. Detta är idealiskt för en mängd olika funktioner som att underlätta arbetsgruppsdiskussioner, brainstorming-sessioner eller multitasking under en viss tidsram. Ännu mer praktiskt, presentatörer har det extra alternativet att flytta mellan breakout-rum, göra meddelanden till alla mötesdeltagare samtidigt och bestämma när alla medlemmar ska återföras till ett enda möte – vilket speglar en del av den flexibilitet som vanligtvis finns med traditionella personliga möten .

Tillsammans läge – Det här omformade läget, som skiljer sig från användarupplevelsen för andra plattformar, hjälper deltagarna att känna sig närmare varandra, som om de var i ett traditionellt gruppmöte i ett rum, även om de kan vara fysiskt spridda. Med ännu fler uppdateringar av nya scener för Together Mode som planeras lanseras senare 2020 – inklusive auditorium, kafé eller konferensrumsinställningar – kan team använda alternativ när de väljer mötesplats som bäst tillgodoser deras individuella behov.

Webinarregistrering, rapportering och mötesöversikt – Vid behov kan mötesvärdar använda en mer strukturerad registreringsfunktion via automatiserade e-postmeddelanden för att övervaka närvaro samt möjlighet att komma åt en rapporteringspanel för att bättre förstå deltagarnas engagemang och upplevelse. På samma sätt fungerar sammanfattningen av möten för att hjälpa team att hålla sig på rätt spår med mötesmålen – vilket säkerställer att arbetsflödet fortsätter kontinuerligt utan avbrott och låter andra som inte kunde delta hålla sig uppdaterade om vad som hände.

Andra nya och förbättrade funktioner – En uppdaterad kanalinfopanel ger en sammanfattning av deltagare i en viss grupp, fästa inlägg eller annan relevant information ombord på nya teammedlemmar eller hålla befintliga medlemmar informerade. Andra nya funktioner som nu finns för att hjälpa till i hybrid arbetsmiljöer inkluderar Room Remotes, Casting Teams, Proximity Join, Cortana Voice Assistance, Teams-mallar, en förbättrad sökupplevelse och mycket mer.

Välfärdsfunktioner och produktivitetsinsikter – Drivs av MyAnalytics, dessa nya funktioner som främjar de anställdas välbefinnande kommer att inkluderas i Teams som börjar denna månad – vilket gör att chefer eller teamledare kan lyfta fram specifik och personlig insikt med fokus på förslag för att förbättra arbetsvanor och produktivitet. Dessutom introducerade Microsoft virtuella pendlingar, påminnelser om schemalagda pauser och samarbetade med Headspace för att ytterligare uppmuntra och betona vikten av anställdas välbefinnande.

Kraftplattform: Power-plattformen har varit en framgång för Microsoft mitt i den globala pandemin, med uppdateringar planerade till resten av 2020 till mars 2021 för Power BI, Power Automate, Power Apps och mer. Bland dessa anmärkningsvärda tillskott hyllas skapandet av en “Return to Workplace Solution” inom Power-plattformen – lanserad på Inspire – som en heltäckande lösning som gör det möjligt för organisationer inom branscherna att hantera återgång för anställda och arbetsströmmar till arbetsplatsen, slut -att sluta.

Azurblå: Azure-baserade lösningar är nu mer instrumentella i nuvarande arbetsplatsmodeller än någonsin tidigare, vilket gör det möjligt för organisationer att använda AI-modeller för att samla data och få större insikter. Azure Orbital, till exempel, är en nyligen avtäckt tjänst som tillåter kunder att överföra data från satelliter till Azure-molnet direkt, vilket i grunden påverkar databehandling och lagring samtidigt som det ger ett sätt att bearbeta data och skalningsoperationer direkt i Microsoft Azure. Liknande, Azured Mixed Reality är också en nyligen lanserad funktion som täcker objekt- och rumsankare, förbättrar fjärråtergivning och ytterligare förbättrar AI-aktiverad beslutsfunktionalitet – kopplar användare till den fysiska världen runt dem via förbättrade geospatiala funktioner. Och, Azure-kommunikationstjänster ger rik kommunikations-API: er till applikationer över vilken enhet som helst, på vilken plattform som helst, med samma pålitliga och säkra infrastruktur som driver Microsoft Teams.

Ignite 2020 framhöll effektivt framgången som Microsoft har hittat med sin serie produkter gjorda för att bygga en teknologisk färdplan för den nuvarande pandemin. I en värld av osäkerhet med ständigt föränderliga begränsningar som håller team och arbetsstyrka åtskilda visade Microsoft en vision för en framtid där samarbete, lagarbete och samarbete inte behöver offras, vilket leder vägen med tekniska lösningar för att göra det möjligt för individer att fortsätta trivas och lyckas.

Sanjit Debroy, chef för AgreeYa Solutions, har omfattande kunskaper om den senaste tekniska utvecklingen, nyckeltrender och marknadsdynamik. På AgreeYa är han personen bakom företagets teknologikonsultation, kunskapshantering, designtänkande, leverans av tjänster och företagsstrategi. Debroy är ett decennium gammalt professionellt och har ett stort intresse och djupgående förståelse för Microsofts teknik och deras potential att leverera digital transformation till företag och samhällen.

0 Shares