Microsoft inaktiverar tillfälligt uppdateringen av Windows 10 april 2018 på datorer som kör Avast-antivirusprogrammet

0 Shares

Nya uppdateringar av Windows 10-funktioner testas noggrant både internt hos Microsoft och av Windows Insiders. Med så många PC-variationer och tredjepartsprogram är det dock omöjligt att identifiera och utrota alla potentiella problem. Så snart en ny stor Windows-uppdatering släpps hör vi plötsligt av tidigare oupptäckta problem som uppstår.

När det gäller Windows 10 April 2018 Update, eller Windows 10 1803 som det också kallas, har vi sett användare rapportera problem med Intel och Toshiba SSD, och vissa uppgraderare har upplevt en svart skärm utan ikoner – något jag först stötte på efter uppgradering till Fall Creators Update förra året.

SE ÄVEN:

Nu klagar Avast-användare på att uppdateringen från april 2018 får dem att drabbas av ett blåskärmsfel med tre tydligen meningslösa alternativ:

Windows-återställning Windows 10 på volym [x]
Windows 10 på volym [x]

En tråd på Reddit förklarar vad problemet är och erbjuder en lösning, men detta innebär “en timme eller två lediga timmar, två flash-enheter (en måste vara minst 8 GB i storlek) och tillgång till en fungerande dator”, så är långt ifrån perfekt.

Problemet har erkänts på Avasts forum. Lukas från Avast-teamet säger:

Vi arbetar hårt med att återskapa problemet här, men hittills hittades inget problem med Avast på våra testmaskiner. Det verkar definitivt att alla berörda användare också använde Windows vid tidpunkten för uppdateringsförsöket, så det är också en möjlig misstank. Jag uppdaterar här när vi hittar mer info.

En av moderatorerna, MartinZ, tillägger:

Microsoft inaktiverade tillfälligt uppdateringarna på version 1803 på datorer med Avast. Vi arbetar tillsammans med MS för att ta reda på orsaken till denna fråga, men tyvärr just nu kan varken MS eller oss reproducera problemet.

Reddit-inlägget säger att “99 procent av de personer som rapporterar detta problem bekräftade att de använder Avast Antivirus. Ett par avvikare hävdade att de använde AVG (som ägs av Avast), och en har påstått att han använder McAfee.”

Har du uppdaterat din dator till den senaste versionen av Windows 10 medan du kör Avast antivirus? Dela din erfarenhet i kommentarerna nedan.

Bildkredit: Syda Productions / Shutterstock

0 Shares