Microsoft insisterar på att den ” tvingade ” installationen av Office PWA var ett misstag orsakat av ett fel

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Under de senaste veckorna fångades Microsoft till synes tvångsinstallera genvägar till sina Office-webbappar. Användare av Microsoft Edge fann att deras Start-menyer plötsligt var fyllda med länkar till Microsoft Office PWA (progressiva webbappar).

Men i stället för att vara ett lite underhandigt sätt att marknadsföra sina andra appar och tjänster, har Microsoft en annan förklaring. Företaget säger att genvägarna började visas som ett resultat av ett fel i Edge-webbläsaren och insisterade på att det inte var avsiktligt.

Se även:

Medan man ursprungligen trodde att det bara skulle påverka Windows Insiders, sågs det inte nödvändigtvis önskade utseendet på genvägar också av personer som använde vanliga Windows-versioner. Enligt källor “nära Microsoft” som talade till Mary Jo Foley på ZDNet, installation av Office PWA är delvis avsedd och delvis en bugg “.

Källorna fortsätter med att säga att Microsoft bromsar på att rulla ut den här funktionen tills den kan räkna ut “hur man hanterar det ordentligt”.

Foley förklarar:

Med Windows 10 har Microsoft fäst brickor till Start-menyn som länkade till Office-webbapparna, men bara om Office-skrivbordsapparna inte redan var installerade. Men med den senaste Microsoft Edge-uppdateringen är alla fästa webbplatser på Start-menyn, inklusive de som länkar till Office-webbapparna, nu tänkta att fungera med och hanteras av den senaste versionen av Microsoft Edge. Tidigare lanserades dessa brickor i Microsoft Edge som en flik i webbläsaren. Men med den senaste versionen av Chromium-baserad Edge verkar möjligheten att installera en webbplats som en app, inklusive PWAS, samt att fästa en webbplats ha inkluderat ett fel som orsakade att dessa brickor länkades till en app, inte en fäst webbplats till en app.

Som vi förklarade tidigare, om du har märkt utseendet på sådana genvägar, kan de tas bort via kontrollpanelen.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares