Microsoft Inspire nyckelupptagningar

0 Shares

Microsoft avslutade sin årliga Microsoft Inspire 2020-partnerkonferens i juli. Detta är en av de första händelserna under konferensen “big tech” och en bra föregångare till vilka trender vi kan förvänta oss att se 2021. För första gången någonsin var det globala evenemanget 100 procent virtuellt och tillgängligt för alla deltagare utan kosta. Medan Microsoft erbjöd mindre “nät-ny” vision vid årets konferens, förstärkte det starkt företagets befintliga rykte som den dominerande teknikplattformen för att möjliggöra affärsresultat för teknikintensiva företag globalt.

Microsoft spenderar miljoner på marknadsundersökningar och FoU och baserat på tidigare händelser har vi funnit att det finns mycket att lära sig vid dessa evenemang som kan ge mervärde till teknologistrategier och planer. Här är fyra viktiga avhämtningar från Microsoft Inspire 2020 som fångar vad Microsoft håller på med, den riktning som företaget tar och ofta en bra indikator på marknaden under de närmaste 12 månaderna.

    Teknikförbrukningen fortsätter att växa – Företag påskyndar övergången till moln i en post-pandemisk värld

Den globala effekten av COVID-19 visar att ingen verksamhet är 100 procent motståndskraftig; det visar dock att digitalt aktiverade företag är mer flytande. På grund av resebegränsningar, riktlinjer för fysisk distansering och fjärrstyrka ökar företagens tekniska intensitet över hela världen, vilket i sin tur förändrar medborgarutvecklarnas driftsarkitektur, hur vi utnyttjar kollektiv kunskap, globalt samarbete i realtid och mer. Den nuvarande pandemin accelererar tekniktillväxten som en procent av den globala ekonomin, vilket förutses öka från fem till tio procent. Dessutom planerar 89 procent av CIO att påskynda sina offentliga molninvesteringar, vilket är en ökning från 54 procent före COVID.

    Bestäm vad du ska bygga om, tänka om och lämna bakom

När vi går framåt under dessa oöverträffade tider måste organisationer utveckla en akut känsla för vad som bör byggas om, omföreställas och lämnas kvar. Microsoft delade att det redan har börjat denna process med sin egen plattform. Företaget introducerade nya arbets- och platshanteringsfunktioner, tillsammans med nya kundengagemang och röstfunktioner i affärsapplikationer. Dessutom kommer Microsoft att fortsätta sin massiva investering i Microsoft 365-arbetskraftens produktivitet och Teams-plattform, eftersom Microsoft Power Platforms som demokratiserar antagandet av data och AI är viktigt för alla företag.

    En allt-i-ett-plattform

På grund av riktlinjer och begränsningar för fysisk distansering har antalet virtuella möten hållits stort. Men med övergången till virtuellt är det nu mer mötströtthet än någonsin tidigare, eftersom det är mer virtuellt möte kräver mer uppmärksamhet och fokusering än en personlig interaktion personligen. När Microsoft fortsätter sin stadiga marsch till att bli den största, mest kraftfulla digitala plattformen i världen, introducerade den en ny upplevelse i Teams som heter Together Mode, som gör att upp till 49 kan grupperas efter en delad bakgrund, mot en standardnätvy. möjliggör bättre fjärrsamarbete över ett företag eller inom högre utbildning, samtidigt som virtuell mötesutmattning minskas. Genom sina smarta affärsapplikationer, Teams, analytics, AI och Azure fortsätter Microsoft att bemyndiga, engagera, optimera och omvandla företag med en allt-i-ett-plattformslösning.

    Ytterligare teknikmeddelanden

Azure Stack HCI och Azure Migrate Enhancements

Microsoft tillkännagav nästa generation av Azure Stack HCI, en hyperkonvergerad klusterlösning som kör virtualiserade Windows- och Linux-arbetsbelastningar i en hybrid lokal miljö för att ge företag det enklaste och snabbaste sättet att integrera deras datacenter med molnet. Det möjliggör samexistens av en hybridmiljö, samtidigt som vägen till Azure accelereras. Detta hjälper kunder att hantera sina miljöer i Azure, flera moln och en hybridinfrastruktur.

Power Platform och Dynamics 365

Power Platforms förmåga att bygga appar med låg kod, appar utan kod och virtuella agenter, samt automatisera arbetsflöden och analysera data, har lett till skapandet av “återgång till arbetskraft” -funktioner som utnyttjar plattformen. Den tillhandahåller en omfattande moduluppsättning som hjälper organisationer att planera, samordna och hantera återgången till arbetet med tillförsikt, samtidigt som de garanterar de anställdas hälsa och säkerhet.

Microsoft investerar för närvarande mycket i att påskynda sin moderna arbetsplatsmolnplattform – Microsoft 365 och Teams. Ett av de största tillkännagivandena vid årets Inspire-evenemang var Dataflex, en lågkodad dataplattform som gör det möjligt för alla att bygga och distribuera appar och intelligenta chatbots. Det lovar att leverera integrerad integration mellan Teams och Power Platform-verktyg. Dessutom investerar Microsoft i betydande förbättringar för att möjliggöra utbyggbarhet, så att partner kan bygga anpassade teamapplikationer, specialbyggda applikationer för frontlinjearbetare och slutpunktssäkerhetsförbättringar. Microsoft strävar också efter att uppnå nollutsläpp till 2030 över sin globala datacenterinfrastruktur, med över 200 hållbarhetsprojekt pågår.

På grund av aktuella händelser blir företagens framtid mer tekniskt intensiv än någonsin tidigare. Microsoft lovar att fortsätta att ge positiva resultat för sina kunder under dessa oöverträffade tider i snabbare takt.

Darren White är chef för molnfrämjande, och Akhilesh Nandwana är chef för affärsapplikationer på Synoptek

0 Shares