Microsoft installerar med kraft KB4577586-uppdateringen för att ta bort Flash från Windows

0 Shares

Windows-tangent på tangentbordet

Flashs död har legat på korten ganska länge. Det som en gång var en häftklammer för onlineupplevelsen blev snart lite mer än en säkerhetsmardröm, och alla de stora webbläsarna har sakta men säkert tappat stöd för programvaran. Tillbaka i oktober släppte Microsoft en uppdatering för att inte bara ta bort Flash från Windows utan också förhindra att det installeras om.

Nu lyfter företaget upp ante och driver ut KB4577586-uppdateringen till Windows-användare. Uppdateringen installeras automatiskt och dödar Flash en gång för alla.

Se även:

Detta är exakt samma version av KB4577586-uppdateringen som släpptes för några månader sedan, men medan den brukade vara valfri flyttas den nu från att endast vara tillgänglig från Microsoft Update-katalogen till att levereras via Windows Update.

Stödsidan för KB4577586 säger att “den här uppdateringen är en valfri uppdatering i Windows Update”, men för alla som har automatiska uppdateringar installerade kommer den att installeras utan att fråga om det.

Beskrivningen för uppdateringen lyder:

Adobe Flash Player har slut på support per den 31 december 2020. Mer information finns i Adobe Flash-supportens slut den 31 december 2020. Om du använder den här uppdateringen tas Adobe Flash Player bort från din Windows-enhet. När den här uppdateringen har tillämpats kommer den här uppdateringen kan inte avinstalleras. Den här uppdateringen tar bara bort Adobe Flash Player som installerades av din Windows-version. Om du installerade Adobe Flash Player manuellt från en annan källa tas den inte bort. Mer information om hur du tar bort Adobe Flash Player finns i Avinstallera Flash Player | Windows ämne på Adobes webbplats.

Som framgår här är installation av KB4577586 en enkelriktad process. Så om du inte är villig att göra en systemåterställning eller återställa en tidigare säkerhetskopia, så är det borta för alltid när Flash har tagits bort från ditt system.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares