Microsoft kan dölja kontrollpanelen i Windows 10

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Om du har använt någon version av Window innan Windows 10 kommer du definitivt att känna till kontrollpanelen. Det finns fortfarande i Windows 10, men med olika uppdateringar av operativsystemet har Microsoft gradvis uppmuntrat människor att bara använda appen Inställningar.

Med nästan varje uppdatering av Windows 10 har kontrollpanelens framträdande minskat till den punkt att det är lite jobbigt att komma till. Enligt referenser som finns i Windows 10 insider Build 19587 kan Microsoft vara på väg att gömma eller ta bort kontrollpanelen helt, eller åtminstone delar av den.

Se även:

Nämnder av funktions-ID grävdes av Rafael Rivera, en Microsoft MVP och reverse engineer. Med hjälp av ett självskrivet verktyg som heter Mach2 hittade han referenser till HideSystemControlPanel, SystemControlPanelFileExplorerRedirect och SystemControlPanelHotkeyRedirect.

Rivera twittrade om sin upptäckt nyligen:

Medan ingen av dessa funktions-ID eller inställningar är aktiverade i build 19587 av Windows 10, antyder deras existens starkt att något är i horisonten.

Microsoft har länge önskat att folk ska glömma att kontrollpanelen finns och helt omfamnar inställningar. Fem år efter lanseringen av Windows 10 verkar företaget vara på väg att vrida tumskruvarna lite genom att dölja systemets kontrollpanel – och det är möjligt att andra kommer att följa.

Men vad som än händer är det osannolikt att vi kommer att se några ändringar i den offentliga versionen av Windows 10 fram till slutet av året eller början av 2021.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares