Microsoft kan ha avbrutit Windows 10X

0 Shares

Windows 10X

Microsoft har lagt utvecklingen av Windows 10X i vänteläge och kommer inte att släppa operativsystemet 2021, enligt insiders. Men sanningen är att företaget kanske helt har gett upp att producera sin mycket hypade Chrome OS-konkurrent.

Nyheten är knappast förvånande; saker och ting har varit mycket långsamma för Windows 10X under ganska lång tid nu, med Microsoft gradvis förändrat fokus och försökt sänka förväntningarna. Nu verkar det som om företaget är mer intresserad av att kanalisera sina ansträngningar till Windows 10 korrekt och den kommande Sun Valley-uppdateringen.

Se även:

Rapporter om den uppenbara hyllan till Windows 10X kom först från Petri där Brad Sams säger: “enligt personer som är bekanta med företagets planer kommer Microsoft inte att leverera Windows 10X i år och operativsystemet som du känner det idag kommer sannolikt aldrig att komma. Företaget har flyttat resurser till Windows 10 och 10X är på baksidan, för nu “.

Hittills har Microsoft varken bekräftat eller förnekat rapporterna och sagt helt enkelt att det inte har “något att dela” om ämnet.

Sedan det först tillkännagavs 2019, hade planerna för Windows 10X redan förändrats dramatiskt. Ursprungligen avsett för enheter med dubbla skärmar, flyttade Microsoft uppmärksamheten mot en version för enheter med en skärm. Det rapporterades också att tidigare planerat stöd för Win32-appar tappades.

Men Windows 10X handlade om mer än att stödja olika formfaktorer och ta ett nytt tillvägagångssätt med operativsystemet, det handlade också om ett nytt utseende. Med Sun Valley har Microsoft redan börjat integrera många av dessa planerade visuella förändringar i den vanliga versionen av Windows 10. Och med tanke på den ljumma reaktionen på Windows 10X i allmänhet är det inte riktigt förvånande att Microsoft har valt att i det minsta trycka pausa på utvecklingen, om den inte avbryts helt.

Vi vet redan att det finns massor av visuella förändringar som kommer till Windows 10 med Sun Valley-uppdateringen, och det är troligt att Microsoft nu kommer att spendera mer tid och pengar på att främja kärnan i sitt befintliga operativsystem snarare än att splittras till ett annat.

0 Shares