Microsoft kan ha försenat Windows 10 maj 2020-uppdateringen för att fixa en noll-dagars utnyttjande

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Vi har väntat på Windows 10 maj 2020-uppdateringen ett tag och vi trodde att den slutliga byggnaden hade slutförts – tills Microsoft släppte en oväntad uppdateringsbyggnad. Företaget har aldrig angett ett datum för lanseringen av den slutgiltiga versionen, men det finns förslag på att den har försenats.

Det sägs att en nolldagars exploatering måste lappas innan Windows 10 version 2004 / Windows 10 20H1 / Windows 10 maj 2020 kan uppdateras. Den goda nyheten är att den fortfarande bör släppas snart nog för att motivera att “Maj” ingår i dess namn.

Se även:

Även om det inte finns något officiellt ord om förseningen säger Mary Jo Foley att hennes källor informerar henne om att en sårbarhet måste lappas innan uppdateringen kan släppas för allmänheten, och detta håller upp saker något. Ett tidigare obekräftat släppschema föreslog att Windows 10 maj 2020-uppdatering skulle göras allmänt tillgänglig den 12 maj, men nu sägs detta datum ha skjutits tillbaka med ett par veckor.

Foley skriver på ZDNet:

Som jag nämnde på Windows Weekly-podcasten nyligen, sköts dessa datum tillbaka av Microsoft, möjligen för att teamet ville lappa en noll-dagars utnyttjande innan de skickade koden till OEM och användare. Jag hör att OEM-tillverkare nu är inställda på att få koden 5 maj; utvecklare den 12 maj; och allmän tillgänglighet är planerad till 28 maj. Återigen har Microsoft inte meddelat detta officiellt och dessa datum kan ändras igen.

Om det reviderade schemat är korrekt är det nu knappt fyra veckor tills Windows 10 får sin nästa funktionsuppdatering.

Glöm inte, vi har ett specialerbjudande som låter dig uppgradera från Windows 10 Home till Windows 10 Professional till en enorm rabatt – kolla in det här.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares