Microsoft kan ha övergivit uppsättningar i Windows 10 – vad nu för appflikar?

0 Shares

Windows 10-lådor

I vad som kommer att bli en besvikelse för många, verkar Microsoft ha beslutat att överge Sets-funktionen i Windows 10. Denna efterlängtade funktion var att ta med flikar till appar, vilket gör det lättare att arbeta med flera instanser av samma program .

I mitten av förra året tog Microsoft dock bort uppsättningar från Insider-byggnader av Windows 10 och lovade att funktionen skulle återvända i en framtida byggnad. Men en tweet från senior programansvarig Rich Turner föreslår att uppsättningar inte längre är … även om det kanske inte betyder att appflikar är helt ur agendan.

Se även:

Tillbaka i juni, med lanseringen av Windows 10 build 17704, lade Microsoft Sets i väntan och sa: “Tack för ditt fortsatta stöd för att testa uppsättningar. Vi fortsätter att få värdefull feedback från dig när vi utvecklar den här funktionen för att säkerställa att vi levererar den bästa möjliga upplevelsen när den är redo att släppas. Från och med den här versionen tar vi Sets offline för att fortsätta göra det bra. Baserat på din feedback inkluderar några av de saker vi fokuserar på förbättringar av den visuella designen och fortsätter integrera bättre Office och Microsoft Edge i uppsättningar för att förbättra arbetsflödet. Om du har testat uppsättningar kommer du inte längre att se det från dagens byggnad, men uppsättningar kommer att återvända i ett framtida WIP-flyg. Tack igen för din feedback “.

Sedan dess har det varit ganska mycket radiotystnad i frågan, tills Rich Turner dök upp på Twitter i helgen och svarade på en fråga om flikar i konsolen. Han twittrade:

Utan officiellt tillkännagivande om flikarnas framtid är det lite svårt – som How-To Geeks Chris Hoffman påpekar – att bestämma Microsofts planer från denna enda tweet. Men för alla som såg fram emot Sets ser det verkligen inte ut som goda nyheter.

Det verkar dock som om ett flikgränssnitt för Windows-appar kanske inte har övergivits helt … det är sannolikt att det tar en annan form.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares