Microsoft kan ha tappat Office 2010 men 0patch erbjuder fortfarande säkerhetsuppdateringar

0 Shares

Microsoft Office 2010 0-patch

Vi har skrivit om micropatching outfit 0patch flera gånger här på BetaNews. Att erbjuda “säkerhetsuppdatering förenklad till det yttersta” 0patch har tidigare erbjudit säkerhetskorrigeringar för problem med Internet Explorer och Windows 7 antingen innan Microsoft har kunnat göra det, eller efter att företaget har slutat erbjuda support för en viss produkt.

Nu har 0patch gjort det igen och meddelat att det har “antagit säkerhet” Office 2010. Denna version av Microsofts ikoniska kontorspaket stöds – från och med oktober – inte längre officiellt, men 0patch säger att det kommer att hjälpa till att hålla användarna säkra mot sårbarheter. med sina mikropatchar.

Se även:

Medan mikropatches i allmänhet endast kommer att göras tillgängliga för betalande 0patch-kunder med ett Pro- eller Enterprise-abonnemang, säger företaget att “vi ibland kan besluta att tillhandahålla några av dessa mikropatchar till 0Patch-GRATIS användare, till exempel för att hjälpa till att sakta ner en global maskutbrott “. Du måste dock se till att du har den senaste versionen av Office 2010 installerad tillsammans med alla tillgängliga officiella uppdateringar.

0patch meddelar sitt stöd för kontorssviten:

Kommer du ihåg hur vi “säkerhet antog” Windows 7 och Server 2008 R2 när de har nått supportens slut i januari 2020? Sedan dess har vi utfärdat mikropatcher för 21 högriskproblem i dessa system, den mest populära är utan tvekan vår mikropatch för Zerologon (CVE-2020-1472), en sårbarhet som påverkar praktiskt taget alla Windows-domäner och för närvarande utnyttjas allmänt av ransomware-gäng. .

Eftersom Office 2010 har nått slutet av supporten förra månaden, och många organisationer som uttrycker intresse för att hålla det (säkert), har vi beslutat att “säkerhetsadoptera” även Office 2010. Denna tjänst är redan allmänt tillgänglig när detta skrivs.

Hur fungerar detta? På samma sätt som vad vi gör för Windows 7 och Windows Server 2008 R2 samlar vi in ​​sårbarhetsinformation för Office 2010 från en mängd olika källor: partners, säkerhetsgemenskap, offentliga källor och även genom att testa om nyupptäckta sårbarheter som påverkar fortfarande stödda Office-versioner kan påverkar även Office 2010. När vi stöter på en sårbarhet som enligt vår bedömning utgör en hög risk och har tillräckligt med data för att reproducera den, skapar vi en mikropatch för den som fungerar på helt uppdaterad Office 2010. Precis som för Windows 7 och Server 2008 R2 måste Office 2010 uppdateras med senaste tillgängliga officiella uppdateringar, dvs. uppdateringar från oktober 2020.

Mer information finns på 0patch-bloggen.

0 Shares