Microsoft kan lansera sin Cloud PC-tjänst i sommar

0 Shares

Microsoft har ryktats arbeta med en Azure-driven Cloud PC-tjänst ett tag nu, men det verkar som om vi kanske ser resultaten av dess arbete så snart som juni eller början av juli i år.

Cloud PC-tjänsten, med kodnamnet Project Deschutes, låter användare få åtkomst till ett Windows-skrivbord på distans och köra programvara som Microsoft Office. Detta kan vara användbart om du vill komma åt samma skrivbord från flera platser, och det skulle också tillåta Windows 10X-användare att köra Win32-appar.

Enligt ZDNets Mary Jo Foley passar tidpunkten med Inspire-partnerkonferensen som faller i juli, vilket gör att Microsoft kan rekrytera partners för att sälja Cloud PC.

Enligt Foley planerar Microsoft att sälja tjänsten “som en hanterad Microsoft 365-upplevelse till ett fast pris per användare. Detta är en viktig skillnad mot befintlig Windows Virtual Desktop-prissättning, som kretsar kring Azure-konsumtion.”

Det finns inget ord om prissättning, men det förväntas att Microsoft kommer att erbjuda olika nivåer beroende på kundernas behov när det gäller processor, minne och lagring.

Bildkredit: Blackboard / Shutterstock

0 Shares