Microsoft kan vara på väg att använda Windows Feature Experience Pack-appen för att leverera icke-kärnuppdateringar till Windows 10

0 Shares

Windows Feature Experience Pack

Microsoft verkar ha stora saker i beredskap för Windows 10 2020, men det är inte exakt vad som just nu. Några personer har nyligen märkt att efter uppdatering till Windows 10 version 19536 finns det en hänvisning till något som heter Windows Feature Experience Pack under i avsnittet Om i Systeminställningar.

Men saker blir mer spännande. En dummy-app från Microsoft som heter Windows Feature Experience Pack har upptäckts i Microsoft Store, vilket ledde till spekulationer om att företaget kan börja leverera några Windows 10-uppdateringar via en app, vilket håller dem åtskilda från mer stora uppdateringar till operativsystemet.

Se även:

För närvarande finns det praktiskt taget ingen information tillgänglig om Windows Feature Experience Pack. Microsoft har inte gjort något meddelande om det och det dyker inte upp för alla som söker efter det i Microsoft Store.

Men det är där – om än i en allt utom värdelös form. Om du installerar och startar det ser du bara följande skärm:

Windows Feature Experience Pack

Pålitlig Microsoft-läckare WalkingCat var bland dem som delade information om appen på Twitter:

I det här skedet är det ren spekulation, men det kan mycket väl vara att Windows Feature Experience Pack-appen är en del av Microsofts rapporterade planer på att separera system- och skaluppdateringar för Windows 10. Detta kan ha många påslagande effekter. Inte bara kommer det att göra det möjligt för Microsoft att utvecklas inom vart och ett av dessa områden i olika steg, det kan också hjälpa till att minska antalet problem som uppdateringar har orsakat de senaste månaderna.

Dessutom skulle det tillåta användare – särskilt företags- och företagsanvändare – att hålla kärnan i Windows 10 uppdaterad utan att nödvändigtvis omfatta mer kosmetiska förändringar som kan införas i skalet. 2020 kommer verkligen att bli intressant för Windows 10.

0 Shares