Microsoft kan vara på väg att slå användare av Windows 10s Mail-app med annonser – om de inte betalar

0 Shares

Annonser i Windows 10 Mail-appen

Annonser i din inkorg. Låter som något du kan förvänta dig av Google eller Yahoo, men Microsoft verkar också vara på väg att komma in på lagen.

Och vi pratar inte om onlineannonser i ditt Outlook.com-konto – vi pratar om annonser i Mail-appen som ingår i Windows 10. En ny rapport säger att Microsoft för närvarande testar annonser med Windows Insiders, så det kan var bara en tidsfråga innan de sprids bredare.

Se även:

Nyheten kommer med tillstånd av den italienska bloggen Aggiornamenti Lumia som säger (tack, Google Translate) att Windows Insiders on the Fast Ring nu behandlas på personliga bannerannonser i Mail-appen. Annonserna visas högst upp i inkorgen och visas för alla som använder Mail oavsett val av e-postleverantör.

Bloggen delade de dåliga nyheterna på Twitter:

En beskrivande popup i appen förklarar:

Annonserna du ser högst upp i meddelandelistan kommer från Microsoft. Du ser dem när du använder ett Microsoft-e-postkonto, som Outlook.com, eller ett konto från en annan tjänsteleverantör, som Google.

Det finns dock ett sätt att undvika annonser – förutom att bara inte använda Mail-appen, förstås. Betala för en Office 365-prenumeration så kan du fortsätta njuta av en annonsfri upplevelse.

Vad gör du av det här?

Uppdatering: Microsoft hävdar att den här funktionen bara var ett experiment …

Bildkredit: Aggiornamenti Lumia

0 Shares