Microsoft klargör ett något vilseledande påstående om ett språng i molntjänstanvändningen under koronaviruspandemi

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Under helgen publicerade Microsoft en artikel på sin Azure-blogg som meddelade att det hade skett en astronomisk 775-procentig ökning av användningen av sina molntjänster. Trots den enorma ökningen av trafiken, tillade företaget, var drifttiden bra. Men blogginlägget var inte helt korrekt.

Sedan vi publicerade en berättelse om påståendena har Microsoft kontaktat oss för att säga att det inte hade varit “inte så tydligt som de tänkte vara med det tidigare uttalandet”. Företaget har tillhandahållit uppdaterad statistik som förklarar vad det innebar att säga – och det är ganska annorlunda.

Se även:

Medan Microsofts första uttalande föreslog att det hade varit en kraftig ökning är användningen av sina molntjänster på platser där människor var självisolerande eller hade fått höra att de skulle stanna hemma, men det finns några försiktighetsåtgärder som måste komma ihåg.

För det första gällde den ökade användningen endast lag, för det andra var ökningen bara under en månadsperiod. För det tredje var det bara i Italien. Det är fortfarande ett betydande hopp i laganvändningen, men det är en något annorlunda historia än den som först presenterades.

Microsoft har nu uppdaterat blogginlägget med rätt information och lämnat det ursprungliga anspråket på plats men slog igenom:

Vi har sett en ökning med 775 procent av våra molntjänster i regioner som har genomfört social distansering eller skydd i stället för beställningar. Vi har sett en ökning med 775 procent av Teams samtal och möte månadsanvändare under en månadsperiod i Italien, där social distansering eller skydd i stället har genomförts.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares