Microsoft klargör Windows 10 maj 2020-uppdatering (20H1) för release

0 Shares

Vi är redan halvvägs i april, så det borde inte bli någon överraskning för dig att nästa stora uppdatering för Windows 10, maj 2020-uppdateringen, är ganska mycket klar.

Som förberedelse för lanseringen har Microsoft börjat rulla ut den till Insiders på Release Preview-ringen för några sista minuten-test. Programvarugiganten tror att Build 19041.207 är den sista flygningen, även om det beror på om Insiders hittar några större problem.

Bygget innehåller ett antal korrigeringar att vara medveten om:

Den här versionen är kumulativ och innehåller alla korrigeringar som släppts till Windows Insiders i den långsamma ringen i Build 19041.21 till Build 19041.173. Åtgärdade ett problem som gjorde att RPC-tjänsten (Remote Procedure Call (rpcss.exe) stängdes oväntat och enheten slutar fungera. Då måste du starta om enheten. Åtgärdade ett problem som gör att ESP (Device Enrollment Status Page) på hanterade enheter slutar svara om en policy som kräver omstart är installerad på enheten. Åtgärdade ett problem som kan förhindra att den bakre kamerablixten fungerar som förväntat på enheter som har en bakre kamera. Den innehåller också de senaste säkerhetsuppdateringarna för Microsoft Scripting Engine, Windows Kernel, Windows App Platform and Frameworks, Microsoft Graphics Component, Windows Media, Windows Shell, Windows Management, Windows Cloud Infrastructure, Windows Fundamentals, Windows Authentication, Windows Virtualization, Windows Core Nätverk, Windows-lagring och filsystem, Windows Update Stack och Microsoft JET Database Engine.

Om du är i Release Preview-ringen bör du se uppdateringen snart, även om Microsoft säger:

Observera att maj 2020-uppdateringen först först trycks automatiskt till en delmängd av Windows Insiders i Release Preview-ringen. Alla andra kan manuellt gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update och manuellt söka efter uppdateringar och välja att installera uppdateringen i maj 2020.

Det finns några dåliga nyheter för Windows Mixed Reality-användare också:

Windows Mixed Reality kanske inte fungerar korrekt för många användare i maj 2020-uppdateringen. Om du använder Windows Mixed Reality regelbundet rekommenderar vi att du håller på att ta uppdateringen maj 2020 via Release Preview för tillfället. Vi arbetar med en fix som vi hoppas kunna släppa i början av maj.

Du kan se vad som är nytt i maj 2020-uppdateringen här.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares