Microsoft kommer att avslöja nya Surface-enheter i oktober, och Apple borde vara oroliga

0 Shares

Jony Ive lämnade nyligen Apple. Mannen ansågs av många vara den främsta datordesignern. Andra människor, inklusive din, trodde att Panos Panay från Surface-teamet var den överlägsna designern. Tja, när Ive är borta finns det inte längre någon debatt att föra – Panay är utan tvekan den “bästa hunden” och i en egen liga.

Apple kommer att hålla ett evenemang nästa månad, där företaget förväntas inte bara avslöja nya iPhones och iPads utan också en ny MacBook Pro. Och ja, en ny bärbar dator från Apple är spännande saker, men låt oss vara ärliga – det kommer förmodligen bara att vara en evolutionär design. Rykten föreslår en MacBook Pro med en större skärm och en enorm prislapp. Sann innovation verkar komma från Microsoft nyligen, och i oktober kommer Panos Panay och hans Surface-team att avslöja nya enheter i New York City.

Nu kan Microsoft avslöja radikalt redesignade Surface-datorer eller kanske till och med introducera några nya enheter helt. Med det sagt kan det helt enkelt bara vara en ho-hum-rehash av befintliga mönster med bara specifikationsstöt. Titta, något av dessa scenarier skulle vara coola, men konsumenterna tappar lite för en verkligt revolutionerande enhet idag – Microsoft verkligen måste leverera här.

Det har varit rykten om en Surface-enhet med dubbla skärmar, men jag kommer inte hålla andan på den. Vad jag verkligen skulle vilja se är dock en officiell Microsoft Surface-surfplatta som körs Android. Nej, det här är ingen galen idé – den är ganska realistisk. Microsoft är till stor del ett tjänsteföretag nu, och detta skulle vara ett bra sätt att driva sina appar. Windows-tillverkaren kan verkligen dominera Android-tablettmarknaden, eftersom det inte finns mycket konkurrens.

En annan sak som konsumenterna skulle älska att se är att Surface Studio-skärmen görs till sin egen produkt – i huvudsak skiljer den sig från den integrerade datorn. Det är vettigt, eftersom skärmen är den bästa delen av datorn – den kan sedan användas med vilken Windows-maskin som helst. Om jag tar detta ett steg längre, skulle jag gärna se ett mini Surface-skrivbord, som liknar en Mac mini eller Intel NUC. Det skulle vara intressant att se hur Panay och team designar den produkttypen.

Jaja. Allt detta är bara spekulation, och vi måste vänta till den 2 oktober för att få veta officiellt. Ytprodukter har en tendens att läcka före officiella tillkännagivanden på senare tid, så vi kan lära oss mer innan det datumet. En sak är säker – Apple borde vara orolig. Konsumenterna blir trötta på felaktiga tangentbord, saknade portar och galna priser.

0 Shares