Microsoft kommer att byta namn på GVFS och vill ha dina förslag

0 Shares

Fyrkantig Microsoft-butikslogotyp

Microsoft GVFS (Git Virtual File System) har uppmärksammats eftersom det är ett namn som redan används någon annanstans – och företaget hade vägrat att byta namn på det.

Nu verkar det dock som om Microsoft kan böja sig för tryck. Företaget säger att det har fått mycket feedback på grund av förekomsten av GNOME GVfs-projektet (Gnome Virtual File System) som har funnits mycket längre än GVFS Git-tillägget, och det letar efter förslag på ett nytt namn.

Se även:

I ett inlägg på den nyligen förvärvade GitHub erkänner Microsofts Saeed Noursalehi att det redan har skett en hel del debatt om lönsamheten att ha GVFS sittande bredvid GVfs och söker “några vettig förslag “för alternativ.

Som vissa kommentatorer på Slashdot (som var bland medlemmarna i teknologisamhället som letade efter namnbyte) noterar att ta förslag från massorna är något som sällan går bra, så det är inte förvånande att Noursalehi har angett några riktlinjer samt specificera att förslagen ska vara förnuftiga:

    Ingen git – Som diskuterat vill vi inte att det ska vara GitName eller sådant – vi vill inte röra med Gits namn och det faktum att det är leverantörsagnostiker.

    Kort och välkomnande – Det måste vara ett trevligt välkomnande ord på de flesta språk (ledsen – även om PoopVFS kan framkalla ett fniss, kommer det inte att göra snittet när jag går till möten med Windows-teamet med det i mitt bildspel. att inte innehålla specialtecken så M $ FT är också ett nej till)

    Beskrivande – Något som låter beskrivande för hur GVFS fungerar skulle vara fantastiskt. Om du lämnar namnet på mig har jag redan bevisat att det kommer att bli en akronym och poängen med detta är att ha ett namn vi älskar. Helst skulle ett ord som du kan skriva i ett sökfält och komma till vårt projekt vara bra, så det borde förmodligen inte vara ett riktigt ord – men låter som ett.

Medan ingen tidsfrist har nämnts säger Noursalehi att när förslag har sammanställts kommer det att finnas en chans att rösta om vilken som ska användas. Han säger:

Jag ska sätta på mitt tänkande lock och börja lägga in några saker här, men lägg till dina idéer. Att göra namnbyte blir inte så enkelt som att göra s / gvfs / newname / g så jag måste göra några saker när vi väl har valt ett namn, men jag är glad att försöka komma på något coolt.

Om du vill lägga fram ett förslag, gå vidare till diskussionen på GitHub.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares