Microsoft kommer att kraftigt uppgradera system som kör gamla versioner av Windows 10

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Det är bara en månad tills Windows 10 version 1903 når tjänstens slut. När den 8 december rullar runt kommer alla system som kör den här versionen av operativsystemet inte längre att få säkerhetsuppdateringar.

Men Microsoft har en lösning för att säkerställa att det inte finns miljoner osäkra datorer där ute – med kraft uppgradera dem till en nyare version som stöds av Windows 10.

Se även:

Företaget tvingar dock inte Windows 10 20H2 till intet ont anande användare – åtminstone inte ännu. I själva verket är det bara version 1909 som ska skjutas ut till personer som hänger på version 1903. Den tvingade uppgraderingen gäller även Windows 10 Server.

I ett inlägg i Windows Message Center skriver Microsoft:

Den 8 december 2020 når alla versioner av Windows 10, version 1903 och Windows 10 Server, version 1903 slut på tjänsten. Efter det datumet får enheter som kör dessa utgåvor inte längre månadsvisa säkerhets- och kvalitetsuppdateringar. För att hålla dig skyddad och produktiv börjar vi snart uppdatera enheter som kör Windows 10, version 1903 till Windows 10, version 1909. Den här uppdateringen installeras som en månadsuppdatering, vilket resulterar i en mycket snabbare uppdateringsupplevelse.

Eftersom Windows 10 version 1903 nu är ett och ett halvt år gammal är det knappast förvånande att Microsoft föredrar att människor använder något mer uppdaterad, men tvingade uppgraderingar visar sig sällan populära.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares