Microsoft kommer att plåga Windows 7-användare för att uppgradera till Windows 10 med popup-meddelanden

0 Shares

Windows 10-rutan

Den som fortfarande använder Windows 7 har inte mycket längre tid tills operativsystemet inte längre stöds av Microsoft. Kommer den 14 januari 2020, endast de företagskunder som är villiga att betala för utökade säkerhetsuppdateringar får någon form av support.

Microsoft har redan gjort mycket för att uppmuntra Windows 7 diehards att flytta till Windows 10, och nu förstärker det saker och ting. Under hela 2019 kommer företaget att visa popup-meddelanden i Windows 7 om att byta till den senaste versionen av Windows.

Se även:

I ett blogginlägg förklarar Microsofts företagsdirektör, Matt Barlow, att slutet på stödet för Windows 7 innebär att inga fler uppdateringar kommer att skickas till de flesta, och det är därför det är viktigt att uppgradera till “den säkraste Windows någonsin” “. Han säger: “För att hjälpa våra kunder att få ett avancerat meddelande om denna förändring når vi ut information och resurser. Från och med nästa månad kan du förvänta dig att ett meddelande visas på din Windows 7-dator om du är en Windows 7-kund. “

Han fortsätter med att förklara:

Detta är en artig påminnelse som du kan förvänta dig att se en handfull gånger under 2019. Genom att starta påminnelserna nu är vårt hopp att du har tid att planera och förbereda dig för denna övergång. Dessa aviseringar är utformade för att endast ge information och om du föredrar att inte få dem igen kan du välja ett alternativ för “meddela mig inte igen”, och vi kommer inte att skicka några ytterligare påminnelser till dig. Precis som programvara har förändrats genom åren, så har hårdvara också. För att lära dig mer om den senaste uppställningen av moderna datorer och information för att flytta från Windows 7 till Windows 10, klicka bara på knappen “läs mer” i meddelandet.

Förutom att uppmuntra Windows 7-användare att migrera till Windows 10, är ​​Microsoft också angelägen om att Office 2010-användare ska flytta till Office 365 – även om det i detta skede inte nämns några gnagande aviseringar för det i Office.

Bildkredit: g0d4ather / Shutterstock

0 Shares