Microsoft köper molnmigrationsverktyget Mover för att förenkla bytet till OneDrive

0 Shares

Mover och Microsoft

Med ett till synes oändligt utbud av molnlagringstjänster att välja mellan kan du mycket väl tycka att du vill byta troskap någon gång. Att hoppa från en tjänst till en annan kan vara ont, men med sitt köp av Mover har Microsoft just gjort det mycket lättare att göra övergången till OneDrive.

Detaljer om affären har inte avslöjats, men Microsoft är angelägen om att människor ska använda tjänsten för att migrera från ett antal molnleverantörer som stöds till antingen OneDrive eller SharePoint.

Se även:

Förvärvet lägger till migreringsverktygen som erbjuds av Microsoft och dess partners, såsom FastTrack. I ett blogginlägg säger Jeff Teper från SharePoint och OneDrive: “Jag är glad att meddela att Microsoft har förvärvat Mover, en ledande leverantör av molnfilmigrering, inklusive administrationsledda och självbetjäningserbjudanden. Som kundernas behov av att flytta innehåll till molnet fortsätter att växa, kommer Mover att göra det lättare än någonsin för kunder att migrera filer till Microsoft 365 “.

Han fortsätter med att säga:

Idag stöder Mover migrering från över ett dussin molntjänstleverantörer – inklusive Box, Dropbox, Egnyte och Google Drive – till OneDrive och SharePoint, vilket möjliggör sömlöst filsamarbete över Microsoft 365-appar och -tjänster, inklusive Office-appar och Microsoft Teams. Mover-teamet ger också djup kompetens och migrationsteknik, vilket främjar Microsofts engagemang för att ge organisationer av alla storlekar rätt verktyg, människor och partners för att framgångsrikt migrera till Microsoft Cloud.

Tillsammans med Mover fortsätter vi att ge kunderna snabba och tillförlitliga migreringar till molnet, med bästa praxis och säkerhet och fler kontakter till fler källsystem, vilket i slutändan gör övergången till Microsoft 365 så smidig och kostnadseffektiv som möjligt.

I ett separat blogginlägg säger Mover Eric Warnke: “När världen flyttar till Microsoft 365 behöver den en utmärkt självbetjäningslösning för att migrera innehåll. Vår teknik gör oss till en av de snabbaste OneDrive- och SharePoint-dokumentmigratörerna i världen […] Framöver kommer vi att ta med vår djupa expertis och migrationsteknik för att tjäna Microsoft-kunder. Detta förvärv kommer att säkerställa att kunder som flyttar till Microsoft 365 har en sömlös och kostnadseffektiv upplevelse.

Om du är redo att migrera kan du starta processen här.

0 Shares