Microsoft korrigerar allvarlig NTFS-enhet korruption fel i Windows 10 … men det finns en fångst

0 Shares

Windows 10 bärbar dator

För ungefär en och en halv månad sedan rapporterade vi om ett allvarligt fel i Windows 10 som kan utnyttjas för att skada innehållet i en NTFS-enhet. Med Microsofts inbrott i sitt svar var det upp till säkerhetsforskare från OSR att producera en patch från tredje part.

Men nu har Microsoft gått upp till plattan och äntligen kommit med en officiell fix för felet. Tyvärr är det inte alla goda nyheter eftersom lösningen för närvarande inte är tillgänglig för alla.

Se även:

Även om företaget inte annonserade faktum verkar det som om den nyligen släppta Windows 10-byggnaden 21322 adresserar fel på enhetskorruption. Felet existerar på grund av problem med attributet $ i30 NTFS vilket innebär att åtkomst till sökvägen c: : $ i30: $ bitmap kommer att orsaka skada på hårddisken – även om detta bör vara reversibelt med chkdsk-verktyget.

Som Bleeping Computer rapporterar, om du försöker komma åt den här problematiska sökvägen i build 21322, kommer du att se ett meddelande som säger: “Katalognamnet är ogiltigt”.

De dåliga nyheterna här är att build 21322 av Windows 10 endast har gjorts tillgängligt för Insiders på Dev-kanalen. Det är svårt att säga om Microsoft kommer att släppa en separat patch för tidigare versioner av operativsystemet, eller om vi måste vänta på att denna dev-byggnad ska gå vidare till huvudversionskanalen.

Bildkredit: Wachiwit / Shutterstock

0 Shares