Microsoft lägger till AI-intelligens i Windows 10 för att undvika obekväm uppdatering – men det är ett diktatoriskt slöseri med teknik

0 Shares

Microsoft har precis släppt Microsoft släppte Windows 10 Redstone 5 Build 17723 och Redstone 6 (19H1) Build 18204 och en av de nya funktionerna är ett nytt system som undviker omstart vid besvärliga tider efter installationen av en uppdatering.

Detta låter bra, och Microsoft säger att människor har klagat på just detta scenario. Men är ett artificiellt intelligens- eller maskininlärningssystem verkligen det som behövs? Vad sägs om att bara låta de ansvariga välja när datorn startas om. Snart, Microsoft; Jag fixade det åt dig.

Se även:

Användningen av modeller för att avgöra när det är bäst att starta om en dator verkar vara det perfekta exemplet på teknik som används för att använda teknik. Det för komplicerar något som verkligen borde vara väldigt enkelt. De flesta förstår att deras dator måste startas om efter en uppdatering, men det finns ingen anledning att brottas från dem om när omstarten händer – och det är precis vad Microsoft har gjort och fortsätter att göra.

I ett blogginlägg som tar om de nya byggnaderna och “förbättrar din uppdateringsupplevelse” med den nya funktionen, delar Microsoft glada nyheter om sin “förutsägbara modell” för att bestämma när datorn ska startas om

Har du någonsin varit tvungen att stoppa det du gjorde, eller vänta på att din dator startar eftersom enheten uppdaterades vid fel tidpunkt? Vi hörde dig, och för att lindra denna smärta, om du har en uppdatering i väntan har vi uppdaterat vår omstartlogik för att använda ett nytt system som är mer adaptivt och proaktivt. Vi utbildade en prediktiv modell som kan förutsäga exakt när rätt tid att starta om enheten är. Det betyder att vi inte bara kommer att kontrollera om du för närvarande använder din enhet innan vi startar om, men vi kommer också att försöka förutsäga om du precis hade lämnat enheten för att ta en kopp kaffe och återvända strax efter.

Det finns bara inget behov av någon “omstartlogik”. Lämna bara datorer i fred, Microsoft! Så vad händer om du kan förutsäga om en dator används eller inte eller om den bara har lämnats under en kaffepaus – det faktum att datorn är obevakad betyder inte att en omstart är bekväm.

När Windows 10 startas om öppnas inte hela appen du körde vid den tiden. Din webbläsarsession kan ha sparats, men den kommer inte att vara aktiv. Microsoft väljer när du ska starta om din dator är inte bekvämt, det är diktatoriskt – och det finns inget behov av det.

Microsoft säger också:

Vi har använt den här modellen på interna enheter och vi har sett lovande resultat vid lanseringen. På grund av dess arkitekturs karaktär kan vi uppdatera modellen med minimal behandlingstid baserat på våra insikter från dess prestanda. Allt tack vare vår molninfrastruktur.

Här är en ledtråd. När du uppdaterar modellen, Microsoft, stänger du bara av den helt och lämnar människor kontroll över sina egna datorer.

Bildkredit: g0d4ather / Shutterstock

0 Shares