Microsoft lägger till Kids Mode i sin Edge-webbläsare – Så här startar du det

0 Shares

Igår släppte Microsoft två nya uppdateringar för Windows 10 som bland annat dödade den äldre Edge-webbläsaren. Det är ingen tvekan om att den krombaserade efterföljaren till den webbläsaren är en enorm förbättring, och idag gör mjukvarugiganten det ännu mer användbart för familjer.

Det nya Microsoft Edge Kids Mode ger föräldrarna mer sinnesfrid när deras avkommor surfar på nätet, vilket är bra nyheter eftersom barn är online mer än någonsin idag.

Liat Ben-Zur, Corporate Vice President, Microsoft förklarar syftet med den nya funktionen:

Vår forskning berättar att cirka 50 procent av USA: s föräldrar påverkas av det vi kallar “hand-off-scenariot.” Det här är den alltför välbekanta situationen att låta ditt barn komma åt webben från en delad enhet när du arbetar, gör middag, plockar upp spridda leksaker eller gör något av de miljoner saker som föräldrar gör dagligen. För amerikanska föräldrar med barn i åldern 12 år och yngre är 58 procent bekymrade över de problem deras barn möter när de använder digitala produkter och tjänster, och medan majoriteten är medvetna om föräldrakontrolllösningar, använder bara ungefär hälften en i dag.

Vi började gräva i detta och fann att även om det finns många bra lösningar på marknaden idag, innebär de ofta en mödosam uppställning, kan kräva ett abonnemang och erbjuder i allmänhet inget för de andra användarna av deras tjänst: barn.

I slutändan är det detta som inspirerade oss att rulla upp ärmarna och skapa ett nytt läge inbyggt i Microsoft Edge.

Följ dessa steg om du vill aktivera barnläget i Edge:

Klicka på din kontoprofil i det övre högra hörnet av Edge Välj “Bläddra i barnläge.” Välj lämpligt åldersintervall för ditt barn, antingen 5-8 eller 9-12.

Du kan lära dig mer om barnläget här eller titta på videon nedan.

0 Shares