Microsoft lägger till mörkt läge i Outlook.com

0 Shares

Outlook.com mörkt läge

Det har funnits ett antal webbplatser och appar som har fått mörka lägen det senaste året – macOS och YouTube för att bara nämna två – och Microsoft vill inte missa trenden. Företaget har hört Outlook.com-användarnas grunder och lagt till ett nytt Dark Mode-alternativ till sin webbaserade e-posttjänst.

Funktionen är en av de mest efterfrågade och användarna fick en förhandsgranskning av det nya mörka läget tidigare i månaden. Nu rullar det ut för alla, och Microsoft använder det som en ursäkt för att försöka pressa Outlook.com-användare till sin Edge-webbläsare.

Se även:

Microsoft använde samma forum där Outlook.com-användare gjorde många förfrågningar om Dark Mode för att meddela lanseringen av funktionen. Påpekar att det inte är ett tema (“Vi drog snabbt slutsatsen att det sätt som de flesta skulle förvänta sig att teman skulle fungera och hur Dark Mode fungerar var fundamentalt annorlunda”), säger företaget att det nya alternativet är perfekt för att arbeta i svagt ljus eller för alla som vill ha ett gränssnitt som är mindre ljust.

Förklarar hur man aktiverar det nya alternativet använder Microsoft Dark Mode för att marknadsföra Edge:

För att aktivera mörkt läge öppnar du panelen Snabbinställningar genom att välja kugghjulsikonen högst upp på skärmen. Alternativet att aktivera mörkt läge är högst upp på panelen, direkt under temaval. Om din webbläsare inte kan stödja mörkt läge, överväg att använda Microsoft Edge.

Dark Mode – en lite justerad version av förra årets Halloween-tema – finns endast i den nya Outlook.com-upplevelsen (tidigare känd som Outlook.com Beta-upplevelse), och för tillfället stöder den bara det blå temat.

0 Shares