Microsoft lägger till nya Windows-verktyg i Windows 10 för tweakers och administratörer

0 Shares

Windows-verktygsikonen

För kraftanvändare som vill anpassa, anpassa, optimera och kontrollera Windows 10 finns det många verktyg tillgängliga i operativsystemet. Problemet är att de är utspridda över flera platser vilket kan betyda mycket att resa fram och tillbaka.

Microsoft ändrar detta med introduktionen av en ny Windows Tools-mapp som sammanför element av kontrollpanelen, administrativa verktyg och mer.

Se även:

För närvarande verkar det inte som om Microsoft lägger till några nya verktyg eller alternativ som en del av omorganisationen, men det här är egentligen inte ändringspunkten. Den nya sammanslagna mappen Windows Tools blir en one-stop-shop för både kraftanvändare och systemadministratörer, vilket ger tillgång till bokstavligen dussintals verktyg som tidigare var utspridda överallt.

I ett blogginlägg om ändringarna i Windows 10-byggnaden säger Microsoft:

I Build 21343 meddelade vi att vi ändrade namnet på mappen Windows Administrative Tools i Start till Windows Tools som en del av ett försök att bättre organisera alla admin- och systemverktyg i Windows 10. I Build 21354 fortsätter vi den insatsen. Windows-tillbehör, Windows-administrationsverktyg, Windows PowerShell och Windows-systemmappar har nu tagits bort från Start och apparna i dessa mappar kan nu nås via Windows Tools-ingångspunkten som leder till den fullständiga applistan i File Explorer. Alla dessa appar visas fortfarande i via sökning, startar via vilken metod som helst, kan fästas i Start eller Aktivitetsfält, och alla anpassade genvägar i mappvägarna förblir intakta. File Explorer har också flyttats till sin egen plats i Start-menyn som en del av detta arbete.

Som noterats av den tyska sajten Deskmodder hjälper omorganisationen till att städa Start-menyn mycket, ta bort flera poster och frigöra lite utrymme.

Webbplatsen noterar också att du kan skapa en genväg till Windows Tools-mappen (eller komma åt den via dialogrutan Kör) med följande kod:

explorer.exe-skal ::: {D20EA4E1-3957-11d2-A40B-0C5020524153}

På många sätt är ankomsten av Windows Tools-mappen som en modern twist på kontrollpanelen, och det är något som sannolikt kommer att välkomnas av många användare.

0 Shares