Microsoft lägger till textning och undertexter i realtid till Skype – PowerPoint att följa

0 Shares

Skype-undertexter

Vi är alla ganska vana vid undertexter för filmer och TV-program – även om vi inte gör det behöver dem kan de visa sig vara användbara – och Microsoft har nu lagt till den här funktionen i Skype.

Uppenbarligen en tillgänglighetsfunktion (och lanserades på FN: s internationella dag för personer med funktionsnedsättning), det nya alternativet innebär att Skype kommer att kunna använda röstigenkänning för att visa dig texten till vad som sägs i ett röstsamtal. Microsoft kommer också att ta samma funktion till PowerPoint nästa år.

Se även:

Microsoft lovar att undertexter och undertexter är “optimerade för att vara snabba, kontinuerliga och uppdaterade i kontext när människor talar”, och i den aktuella inkarnationen rullar de automatiskt under ett samtal. I en framtida uppdatering är det dock möjligt att manuellt bläddra bland undertexter och dra nytta av ytterligare visningsalternativ.

Använd följande steg för att aktivera funktionen:

    Välj ett under ett ljud- eller videosamtal Mer + -knappen. Välj Aktivera undertexter.

Så här aktiverar du undertexter och undertexter som standard för alla Skype-samtal:

Välj din profilbild.

    Välj inställningar. Välj Kallelse. Välj Ring undertexter. Slå på Visa undertexter för alla röst- och videosamtal.

Det slutar inte där för Skype; Microsoft har mer på gång:

För att visa vårt engagemang för inkludering släpper vi också översättningar som stöder över 20 språk och dialekter under de kommande veckorna. Oavsett om du lär dig ett nytt språk, har svårt att förstå din vän från hela världen eller deltar i ett möte som inte finns på ditt modersmål, hjälper våra nya översättningar dig att hålla dig uppdaterad. När du väl har aktiverat översättningarna med en enkel inställningsknapp kan du läsa undertexter på det språk du väljer i varje samtal.

Från och med början av 2019 kommer Microsoft också att ta med textning och undertexter i realtid till PowerPoint. Dessa ger transkriptioner av presentatörens talade ord som visas på skärmen antingen på samma eller ett annat språk.

0 Shares