Microsoft lanserar appen Expressive Pixels som hjälper dig att skapa animationer

0 Shares

Microsoft har lanserat en ny open source-app för Windows 10 som har utformats för att hjälpa användare att skapa och dela animerat innehåll. Företaget säger att det primära målet för dessa animationer är små LED-paneler från tredje part, men Microsoft Expressive Pixels kan också användas för att förvandla skapelser till animerade GIF-filer som kan användas på olika sätt online.

Medan animationer kan vara så enkla eller så komplexa som du vill, fungerar de verktyg du presenterar i appen för att göra hela skapandeprocessen så enkel som möjligt. Det spelar ingen roll om du aldrig tidigare har använt ett animationsverktyg, eftersom Microsoft Expressive Pixels fungerar väldigt mycket som ett standardbildredigeringsverktyg, om än det som gör att du enkelt kan bygga upp en serie bilder till en looping-animation.

Det är möjligt att använda appen för att skapa fyrkantiga eller runda animationer i olika storlekar – detta beror på de specifika dimensionerna på skärmen du designar för, eller om du istället skapar en animerad GIF. Oavsett vad du skapar har du en enkel, pixelbaserad bildredigerare att arbeta med och ett ganska vanligt pennverktyg och färgväljare.

Men det finns några lite mer avancerade funktioner – som lager – som låter dig experimentera med mer sofistikerade idéer i din animering. En välkänd tidslinje används för att visa alla ramar för din skapelse, och det är enkelt att skapa nya ramar från grunden eller duplicera dem för att använda som grund för en annan. Om du inte känner för att rita ramar för hand har du möjlighet att importera bilder från andra källor.

Community är kärnan i Microsoft Expressive Pixels och användare uppmuntras att göra sitt innehåll tillgängligt för andra. Ett Microsoft Azure-driven community-galleri är hem för tusentals animationer som kan laddas ner fritt och användas eller till och med redigeras till något nytt.

Det finns också olika alternativ för utvecklare, och Microsoft har ett forum på GitHub för att dela idéer

Microsoft Expressive Pixels är endast tillgängligt för Windows 10. Appen är för närvarande i betatestning, och Microsoft söker feedback från alla som testar det.

0 Shares