Microsoft lanserar Azure-baserat Windows Virtual Desktop för att köra Windows i molnet

0 Shares

Microsofts glasbyggnadslogotyp

Microsoft har meddelat Windows Virtual Desktop, ett sätt att köra virtualiserade instanser av Windows och Office i molnet.

Windows Virtual Desktop, som körs på Azure, erbjuder stöd för flera användare och gör det möjligt för flera personer att fjärrlogga in på samma Windows 10 virtuella maskin. Microsoft säger att tjänsten också är optimerad för Office 365 ProPlus och noterar att den inkluderar gratis Windows 7 Extended Security Updates.

Även om det finns många tjänster som ger åtkomst till virtuella maskiner i molnet, är Windows Virtual Desktop det enda som stöder flera användare. Det erbjuder också Windows Store-kompatibilitet och införandet av utökade säkerhetsuppdateringar för Windows 7 innebär att företag som fortfarande övergår till Windows 10 kommer att kunna använda äldre appar.

Microsoft hävdar att distribution av Windows och Office på Azure kan ta bara några minuter och visar säkerhets- och efterlevnadsstöd som viktiga pluspunkter för en rad företag.

I ett inlägg på Microsoft 365-bloggen påpekar Microsoft ett antal fördelar inklusive:

Den mest skalbara tjänsten för att distribuera och hantera Windows-virtuella maskiner med Azure för beräkning, lagring, rik diagnostik, avancerat nätverk, anslutningsmäklare och gateway. Du behöver inte längre vara värd, installera, konfigurera och hantera dessa komponenter själv – så att du kan distribuera och skala på några minuter. Den mest flexibla tjänsten som gör att du kan virtualisera både skrivbord och appar, vilket innebär att du kan välja mellan att ge dina användare hela skrivbordsupplevelsen eller bara leverera specifika appar. När du levererar virtuella appar till en Windows 10-slutpunkt integreras de sömlöst i användarupplevelsen. Djupt integrerat med säkerheten och hanteringen av Microsoft 365. Microsoft 365 villkorlig åtkomst, förhindrande av dataförlust och integrerad hantering är inbyggt – det ger den säkraste och enklaste lösningen för att skydda och hantera alla dina appar och data.

Windows Virtual Desktop-plattformen har utformats så att den kan utökas genom Azure-marknaden med partners inklusive Citrix, CloudJumper, FSLogix, Lakeside Software, Liquidware, People Tech Group och ThinPrint.

Företaget tillägger:

Vi är glada att kunna erbjuda den här tjänsten till Windows 10 Enterprise- och Windows 10 Education-kunder. När du registrerar dig för Windows Virtual Desktop behöver du bara konfigurera eller använda en befintlig Azure-prenumeration för att snabbt distribuera och hantera dina virtuella skrivbord och appar. Den enda extra kostnaden för dig är för lagring och beräkningsförbrukning från de virtuella datorerna själva, som kommer att lever i din Azure-prenumeration. Du kommer att kunna dra nytta av alla dina befintliga Azure-beräkningsåtaganden, inklusive Azure Virtual Machine Reserved Instances (RI).

En offentlig förhandsvisning kommer att finnas tillgänglig senare i år, och du kan registrera ditt intresse här.

Bildkredit: Bumble Dee / Shutterstock

0 Shares