Microsoft lanserar Bing Coronavirus (COVID-19) Tracker

0 Shares

Coronaviruset (COVID-19) förorsakar förödelse över hela världen och infekterar människor på alla kontinenter med undantag av Antarktis. Huruvida sjukdomen är allvarlig eller inte verkar bero på den infekterade åldern och andra underliggande medicinska tillstånd, men ändå hamnar människor mat och förnödenheter som om det vore apokalypsen.

Så varför får folk panik? Det finns många anledningar, men en stor är felaktig information. Tyvärr är internet fullt av falska data och misstro, vilket gör att människor oroar sig. Eftersom så mycket vilseledande information finns på sociala medier har folk ingen aning om vart de ska vända sig till pålitliga data. Microsoft hoppas kunna ge sanningsenlig information med ett helt nytt Bing Coronavirus (COVID-19) Tracker.

Ja, sökmotorn (som folk älskar att hata) har en ny målsida angående COVID-19. Du kan helt enkelt besöka https://www.bing.com/covid för att se realtidsspårning av Coronavirus över hela världen. Microsoft delar att dessa data samlas från CDC, ECDC, Wikipedia och Världshälsoorganisationen. Med andra ord använder det nya verktyget tack och lov mer än en datakälla.

Till vänster sorteras det efter land, fallande baserat på antal fall. Om du klickar på landets namn kommer relevanta nyhetsberättelser att avslöjas, plus möjligheten att gå ner mer baserat på region. När du till exempel klickar på USA kan du sedan välja en specifik stat, som New York eller Kalifornien, för att se ännu mer lokaliserade nyheter.

Microsoft Bing Coronavirus (COVID-19) Tracker kan nås på både stationära och mobila enheter och bör uppdateras regelbundet när nya data kommer in. Om du bestämmer dig för att pröva det ber jag att du berättar om dina tankar i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Paul Vasarhelyi / Shutterstock

0 Shares