Microsoft lanserar Camera Upload och förbättrar MyAnalytics i OneDrive-mobilapparna

0 Shares

OneDrive-kameraöverföring

Microsoft lanserar nya funktioner till mobilversionen av OneDrive. Företaget har också meddelat att det introducerar en ny Block Download-funktion i slutet av november som kan användas för att hindra människor från att göra kopior av en fil eller dess innehåll.

Android- och iOS-användare kan se fram emot förbättringar av MyAnalytics-komponenten, men den stora OneDrive-nyheten är att Camera Upload-funktionen nu har lämnat beta och är tillgänglig för alla – om de använder Android, det vill säga.

Se även:

Ändringarna i MyAnalytics innebär att det nu finns “nya ingångspunkter för visningsantal och sammanhangsmenyer för enskilda filer”, vilket Microsoft säger kommer att “göra det lättare att se allt som händer runt dina filer”. Den förestående utrullningen av Block Download för vem som helst och organisationsdelningslänkar är något som kommer att behaga organisationer som vill skydda sina filer, men det är Camera Upload som sannolikt kommer att generera mest intresse.

Microsoft skriver Stephen Rice om den allmänna tillgängligheten av Camera Upload:

När funktionen väl är aktiverad kan användare automatiskt ladda upp alla foton i enhetens kamerarulle till ett valt OneDrive for Business-konto. För att aktivera den här funktionen, gå till vyn “Me” från ditt OneDrive for Business-konto och tryck på “Foton”. Du kommer att se en uppmaning som den [above], tryck på “Slå på” och läs efterföljande uppmaningar noggrant.

Sök efter appuppdateringar så att du kan dra nytta av de nya funktionerna.

0 Shares