Microsoft lanserar gratis ersättningsprogram för Surface Pro 4 eftersom det inte kan fixa flimrande skärmar

0 Shares

Närbild av Surface Pro 4

Om du har en Surface Pro 4 kan du vara en av de olyckliga surfplattens ägare som drabbas av en flimrande skärm – ett problem som förutsägbart kallas “flickergate”. Det gick inte att komma med en fix, Microsoft har öppnat ett ersättningsprogram som innebär att de som berörs av problemet kommer att kunna få en ny Surface Pro 4 gratis.

Microsoft säger att det inte har kunnat producera en korrigeringsfil för att lösa problemet och därför helt enkelt kommer att erbjuda ersättare till människor. Vad som inte är klart är varför det har tagit företaget så lång tid att göra något; Surface 4-ägare har klagat på skärmflimmer sedan surfplattan lanserades 2015.

Se även:

Microsoft säger: “Vi har hört din feedback och efter noggrann granskning har vi fastställt att en liten andel Surface Pro 4-enheter uppvisar en skärmflimmer som inte kan åtgärdas med en firmware- eller drivrutinsuppdatering. För att stödja kunder som berörs av detta problem, ersätter kvalificerade Surface Pro 4-enheter i upp till tre år från inköpsdatum, gratis. “

Företaget erkänner att en handfull människor betalade för en skärmreparation utanför garantin för att lösa problemet med sin Surface Pro 4, och det finns ytterligare goda nyheter här. Microsoft säger att alla som betalat för en ersättningsskärm specifikt för att fixa skärmflimmer är berättigade till återbetalning.

Det finns några försiktighetsåtgärder att tänka på:

Endast Surface Pro 4-enheter, av någon konfiguration, omfattas av detta program. Erbjudandet utvidgas till både konsumenter och kommersiella kunder. Detta program gäller inte skador på enheter orsakade av: användning med produkter som inte säljs eller licensierats av Microsoft någon yttre orsak (till exempel genom att tappas, utsättas för vätska eller används med otillräcklig ventilation) en reparation utförd av någon annan än Microsoft eller en auktoriserad återförsäljare eller återförsäljare. Förlängningen av en gratis ersättning gäller endast för Surface Pro 4-enheter som upplever skärmflimmer. För andra reparationsbehov fortsätter kunderna att få service enligt deras befintliga support för begränsad garanti eller Microsoft Complete. Microsoft tillhandahåller ersättningsenheter som renoveras till de definierade kvalitetsstandarderna. Kunder som redan har betalat en avgift utanför garantin för att reparera problemet med skärmflimmer erbjuds återbetalning och bör kontakta kundsupport för validering.

Om du har en Surface Pro 4 försvagad av skärmflimmer kan du gå över till utbytesprogramsidan för att ta reda på hur du får tag på en ny enhet.

Bildkredit: ymgerman / Shutterstock

0 Shares